Menighetsbladet
Følg på Facebook

RSS-strøm
Følg på Twitter

Ny på Gjerrigknark.com?

Tips/det du må vite for å komme i gang:

  1. Lik meg på Facebook:
  2. Få tilsendt de beste tipsene på e-post:
  3. Besøk min mest populære seksjon: Gratis ting & vareprøver
  4. Gjerrigknark.com lagrer og bruker informasjonskapsler. Ved videre bruk godtar du dette samt de øvrige betingelsene for bruk av nettsidene mine.
  Gjerrigknarkens Menighetsblad     RSS-strøm     Følg på Twitter
Send inn ditt tips! | Logg inn

Gjerrigknarkens blogg:

Myte: 'Aldri skaff deg et kredittkort' - dette er helt feil!

Tips en venn:
Del denne saken: Publiser ppå Facebook Tweet ppå Twitter
Følg denne saken:

Myte: 'Aldri skaff deg et kredittkort' - dette er helt feil! Kredittkort har fått et ufortjent dårlig rykte på seg. Riktig og disiplinert bruk gir oss som forbrukere beskyttelse og fordeler. Vi viser deg de 4 gode grunnene for hvorfor du som gjerrigknark bør eie minst ett kredittkort.

Før vi går over til hvorfor du bør eie kredittkort vil vi introdusere Gjerrigknarkens to bud for kredittkort. Følger du disse budene til punkt og prikke er du alltid trygg når det kommer til kredittkortbruk:

1: Betal alltid hele kredittkortgjelden din innen forfall

Gjerrigknarker velger alltid kredittkort som gir rentefritak et visst antall dager. Betaler du innen fristen vil du dermed unngå ekstra kostnader. Antall dagers rentefrihet varierer fra kort til kort, husk å undersøke dette på forhånd.

2: La aldri kreditten bli mer enn du har på brukskontoen

Et kredittkort skal aldri brukes med mindre du har dekning for kjøpet på egen brukskonto. Dersom du vet du at du får ytterligere utgifter innen det kommer inn penger neste gang, må du selvfølgelig ta hensyn til dette og sørge for å bruke tilsvarende mindre fra kredittkortet. Poenget er å unngå å tro at kreditt er ekstra penger du har tilgjengelig. Det er det ikke! Du har aldri mer penger å bruke enn du har på din egen konto. Punktum.

4 gode grunner til hvorfor du skal eie kredittkort

1. Kredittkort beskytter deg indirekte dersom du mister kortet

Gjerrigknarken selv mistet sitt vanlig bankkort for et par år tilbake og det ble misbrukt gjennom at noen gikk til nærmeste bank i butikk og tok ut nærmere 15 000 kroner. Fordi det var et bankkort og koblet rett opp mot lønnskontoen skapte det en liten knipe: Banken var allerede varslet om at kortet var mistet før svindelen skjedde så banken var uansett ansvarlig for å erstatte beløpet, men på grunn av saksbehandling tok det nesten to uker før pengene var tilbake på plass på konto. I mellomtiden var det nødvendig å låne penger for å dekke daglige utgifter til hus og mat. Hadde Gjerrigknarken i motsatt fall mistet et kredittkort ville dette problemet aldri oppstått – da hadde pengene aldri forlatt egen konto og alt jeg ville ha merket, inntil banken erstattet beløpet, ville ha vært at kreditten midlertidig var lavere enn vanlig.

2. Kredittkort gir beskyttelse når du handler på internett

Uansett hva butikken på Internett sier, vil det alltid være en viss sjanse for at kortinformasjonen du handler med kan bli snappet opp av tredjeparter. Dersom du bruker et kredittkort, vil du av samme grunn som over, aldri få din egen konto tappet dersom dette skulle skje. Kredittkortselskapet vil også være ansvarlig for å dekke tapet ditt, med mindre du selv har utvist grov uaktsomhet.

3. Kredittkort gir trygghet hvis du er på ferie  i utlandet

Særlig på ferie i utlandet er det lett for at kombinerte bank- og kredittkort kan bli misbrukt. Alt som skal til er at du lar kortet ditt av syne i et halvt minutt - en enkel maskin kan kopiere all informasjonen på kortet ditt. Dette betegnes som såkalt “skimming” og kan også lett også skje ved bruk av kortet i minibanker eller automater. På ferie i utlandet bør du derfor aldri bruke ditt eget bankkort som er knyttet til din egen konto, men også ha med minst to forskjellige kredittkort – ett som reserve i tilfellet noe skulle skje med det første.

4. Kredittkort kan gi spesielle fordeler ved bruk

Siste og fjerde grunn til at du skal bruke kredittkort er at du kan få ulike fordeler leverandøren tilbyr. Dette kan være bonuser på kjøp, reiseforsikring og lignende. Undersøk med din kredittkortutsteder hvilke fordeler de kan tilby og velg et som passer dine behov.

Vi viser deg seks gunstige kredittkort som er rentefrie og gebyrfrie inntil avbetaling: Vi har allerede nevnt at rentefrihet inntil avbetaling er en nødvendighet og det første en må se etter når en skal gå til anskaffelse av kredittkort. Det er dessuten ønskelig med så lave gebyrer som mulig ved vanlig bruk og varekjøp, aller best om det er helt gebyrfritt ved bruk! Vi lister her opp ulike kredittkort som er rentefrie inntil avbetaling og gebyrfrie ved vanlig bruk (0 kr i etablering, 0 kr i månedsavgift, 0 kr ved varekjøp i Norge) sortert etter beste rentebetingelser:

 

Gjerrigknarken anbefaler deg å å bruke Kredittportalens sammenligningsside for kredittkort når du skal finne frem til hvilket kort som passer best for deg og dine behov.

Klikk her for å besøke
Emneord: bank, kredittkort, kreditt

Forfattet av: Gjerrigknarken Sjøl
Lagt til: 
onsdag 27. jul 2011

Endret: 
lørdag 21. jan 2017
Tipser: 
Gjerrigknarken

Gjerrigknarken Sjøl
Gjerrigknarken Sjøl Vi setter pris på tilbakemeldinger og kommentarer tilknyttet denne saken. Dette er til hjelp for andre besøkende så vel som administratorer og hjelper å holde sidene våre oppdaterte!

Skriv derfor gjerne noen ord om hva du synes hva som er bra - eventuelle tips og om det oppstod problemer etc. Bruk boksen under!
Bestiller du 5 utgaver av kvinnemagasinet Tara for 229 kroner, får du foundation og en kabukibørste verdt 834 kroner i velkomstgave. Husk at du kan stoppe abonnementet når du selv vil.
Er du glad i frilufts- og villmarksliv, kan du i dette tilbudet få 6 utgaver av bladet Villmarksliv og en caps for 220 kroner. Du kan stoppe abonnementet når du selv vil.

Hvilke kategorier liker du best?

Klikk på "Liker"-knappen bak de kategoriene du vil ha de beste sakene fra i nyhetsstrømmen din på Facebook

Har du kommet ned hit kan du jo ta en titt på en av mine mange Youtube-videoer:

Gjerrigknarken kaster ikke matvarer utgått på dato
Gjerrigknarken presenterer hvordan man koker te
Gjerrigknarkens julegavetips: bokklubbgaver