< >
🐇 TIPS: Bli med i påskekonkurransen min - vinn snop og flaxlodd
Annonse:

Hvordan spare penger på brus

Hvordan spare penger på brus En gjerrigknark drikker vann fra springen og ferdig med det, tenker du sikkert. Den beste og billigste tørstedrikken er vann, men det er vel ikke til å stikke under stol at de fleste av oss unner oss en brus i ny og ne. Hvordan bruke minst mulig penger på denne søte synden?

En gjerrigknark drikker vann fra springen og ferdig med det, tenker du sikkert. Ja, selvsagt er den beste og billigste tørstedrikken vann – rett og slett.

Men det er vel ikke til å stikke under stol at de fleste av oss unner oss en brus i ny og ne, om ikke annet så sammen med lørdagsgodtet! Selv om nordmenn har blitt flinkere til å drikke mindre brus (enten fordi det er usunt eller for dyrt), så drikker hver innbygger fortsatt rundt 55 liter brus hvert år.

Det blir en del flasker det, kanskje du selv vet hvor mye du pøser nedpå? Hva kan du gjøre for å bruke minst mulig penger på brus?

Tips 1: Slutt med brus hvis mulig

Den beste måten å spare penger på er selvfølgelig å slutte å drikke brus. Vann er billigere og sunnere, hvis du ikke visste det fra før av!

Tips 2: Prøv å halvere forbruket

Hvis du ikke kan slutte helt å drikke brus, bør du i alle fall prøve å halvere forbruket til deg selv og familien din, det vil hjelpe mye. Husk at man ikke drikker mer enn man faktisk har på lager!

Tips 3: Lag avtale om når det er greit å drikke brus

Inngå avtale med de andre i husholdningen om at dere bare drikker brus på lørdager.

Tips 4: Kjøp på tilbud

Tilbud på brus varierer mye, men det kan virke som Coca-Cola og Pepsi-produkter skifter på å ha salg. Så enten bør du handle mye når det er tilbud, eller variere mellom merkene avhengig av hva som er på tilbud. Mange kjeder har tilbud om du kjøper flere flasker på en gang – men husk at dette ikke er noe for deg om du ikke klarer å holde deg unna brusen du har hjemme.

Tips 5: Hold deg til store flasker, ja faktisk

Mindre flasker er som oftest dyrere, så du bør unngå å kjøpe det. Hold deg til de store flaskene. Unntaket er om du er alene og virkelig kun drikker en halvliter.

Tips 6: Kjøp kjedenes egne merker

Kjøp de billige brusflaskene fra kjedene - f.eks. First Price, Grans etc.. Dersom du har merkeavhengige barn (æsj!), får du heller fylle innholdet over i originalflaskene til Coca-Cola, Fanta osv. når ungene skal få sin lørdagskos. Det er utrolig hvor mye en flaske og etikett har å si for noen, men det er vel like greit å venne små barn til at brus = egenmerke på lørdag?

Tips 7: Reis til Sverige om det lønner seg

Reis til Sverige og kjøp store mengder brus der. Husk å gjemme boksene/flaskene et lurt sted så ikke ungene finner dem - da går vinningen fort opp i spinningen. Dersom det er vanskelig å gjemme unna brusen, snakk med naboer eller familie og la dem lagre brusen. De spiser/drikker vel ikke av lasset, får jeg håpe?

Tips 8: Bruk egen brusmaskin

Du sparer store pengesummer dersom du enten finner frem den gamle Sodastreammaskinen til sprudlevann eller kjøper en ny brusmaskin. Ungene elsker å gjøre jobben selv og da er det vel rett og rimelig at de får bruke litt smakstilsetning også - kaaaanskje? Visste du forresten at Sodastream har egne Pepsi-smaker nå?

Tips 9: Følg med i tilbudsavisene

Følg godt med i tilbudsavisene hver eneste uke. Det er alltid tilbud på usunne ting som brus (dessverre?).

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt innen gjerrigknarkens blogg?