< >
🐇 TIPS: Bli med i påskekonkurransen min - vinn snop og flaxlodd
Annonse:

Slik får du et billigere bryllup - enten du er hovedperson eller gjest

Slik får du et billigere bryllup - enten du er hovedperson eller gjest Det kan være skikkelig dyrt å arrangere bryllup og bryllupsfest. Men det behøver jo ikke å være slik - du må bare sette deg ned og vurdere hvert enkelt ting opp mot budsjettet ditt. For du har vel en viss peiling på hvor mye penger du kan bruke på bryllupsfeiringen din?

Jeg har samlet sammen tips som kan bidra til å gjøre den store begivenheten litt billigere – og du er hjertelig velkommen til å komme med flere tips. Bruk kommentarfeltet i bunnen.

1. Velg et tema for bryllupet som gjør det enkelt å unngå shopping for alle som deltar. Skikken «noe nytt, gammel, lånt og blått» kan for eksempel kortes ned til temaet «gammelt eller lånt» - som da kan gjelde for alle som deltar.

2. Prioriter beinhardt og kutt ut alt som ikke er absolutt viktig for å gjennomføre festen.

3. Begrens antall gjester. Man behøver ikke å ha et par hundre gjester for å ha det moro.

4. Invitasjoner kan like gjerne sendes på e-post og lages selv – det sparer porto og trykkekostnader.

5. Vær kreativ og be venner og bekjente om hjelp. Kanskje du har folk i omgangskretsen din som er frisør, kan ta bilder, bake kaker, sminkeeksperter osv. Avtal med dem som yter en innsats at deres vennetjeneste «teller» som en gave.

6. Bruk din egen bil – ikke lei en fancy limousin.

7. Velg en dag for bryllupet ditt som ikke alle andre også velger – det blir straks enklere å leie lokale osv.

8. Apropos lokale: Tenk ut av boksen, kanskje du har noen som har en fin låve de vil leie ut for en billig penge (jeg kjenner for eksempel noen) – eller hva med det lokale samfunnshuset?

9. Må du kjøpe ny og rådyr bryllupskjole eller smoking? Hva med å bruke kjolen til noen i familien din – kanskje det bare trengs litt sying og endring? Det er jo heller ikke alle som bruker hvit brudekjole, en flott dag kan man da feire i klær som man kan bruke senere også? Ellers kan du spare mye på å handle på nett – hvis du tør!

En smoking/tilstrekkelig pen dress til brudgommen kan alltids lånes av noen i familien, av venner eller bekjente. Husk at det blir superdyrt å gå til innkjøp av plagg som bare skal brukes en gang.

10. Ikke legg bånd på forloverne og brudepiker og -svenner og tving dem til å gå i enhetlige klær – fritt frem!

11. Ikke kjøp ringer i den første og nærmeste gullsmedforretningen – sammenlign priser.

12. Gift deg i kirken du sogner til – så slipper du å betale ekstra for leien.

13. Satser du på cateringselskap til å levere maten, er det mye å hente på å sammenligne priser.

14. Vær tydelig på hva dere ønsker i gave – har dere det meste fra før av, er det kanskje like greit å ønske penger?

15. Deltar det en del barn på festen, behøver du ikke å lage et omfattende program for dem. Ofte er det like morsomt å ha et tegne- eller spillbord tilgjengelig. Eller kanskje ungdommer kan få oppdraget med å beskjeftige de små?

16. Blomsterdekorasjoner kan man spare en hel del på – grønne planter er billigere enn roser. Må du kjøpe store buketter i butikken eller kan du få venner og bekjente til å bidra med blomster plukket ute i naturen?

17. Det kan være like fint å dekke bordet med fargede telys istedenfor å kjøpe en rekke høye, fancy stearinlys. Ellers er det smart å besøke loppemarked – kanskje du finner noe billig som kan pynte opp bordene?

18. Begrens alkoholserveringen – ingen forventer at man får ubegrenset med øl, vin og sprit. Server vann i mugger fremfor å kjøpe Farris og lignende.

19. Hva slags mat skal man servere? Folk blir sultne i løpet av en lang dag, men de behøver ikke mange retter med fancy miniretter på svære tallerkener. Vanlig mat servert på buffet er minst like populært – gryteretter og finger food funker bra. Jeg har til og med hørt om brylluper hvor gjestene kommer med matfat og litt drikke. DET sparer penger det!

20. Skal du ha musikk og dans, behøver man ikke booke profesjonelle musikere. Få noen av de unge i familien til å sette sammen Spotify-lister med passende musikk, men husk å sjekke listene i forkant, så det ikke blir rølpemusikk.

Slik får du et billigere bryllup som gjest

Det billigste er selvfølgelig å takke nei til hele invitasjonen. Finn på en tilstrekkelig god og troverdig unnskyldning og bli hjemme! Det er det billigste!

Jeg skjønner likevel om du har lyst til å dra. Her er noen tips dersom du tar turen i bryllupet, men likevel vil spare mest mulig penger:

1. Gå gjerne flere sammen om en gave til brudeparet. Da blir det ofte billigere per person, enn om man skal kjøpe noe alene – uten at det virker som at en er (for) gnien.

Er du selv eller noen i familien som er spesielt gode med håndverk eller lage veldig flotte ting selv kan det være verdt å sjekke ut om dette kan passe som gave, men bare hvis det blir billigere enn å kjøpe altså...

2. Dersom bryllupet arrangeres for langt unna der du bor til at det gir mening å dra hjem etterpå, prøv å skaffe overnatting hjemme hos familie/venner/bekjente i området, fremfor å ta inn på dyre hoteller eller andre overnattingssteder.

Må du ty til betalt overnatting sørg for å unngå dyre enkeltrom, et rom med plass til to eller flere blir som oftest billigere per person. En overnattingsnatt ifm et bryllup holder i massevis. Du behøver ikke være med om det skjer noe «dagen før dagen».

3. Må du fly, ta buss eller annen betalt transport til bryllupet – sørg for å undersøke priser med en gang du vet du skal dra. F.eks. i forhold til fly bør du følge med på salgene til flyselskapene. Undersøk også om buss eller tog kan være et billigere alternativ.

Trengs biltransport på selve dagen allier deg med noen som har bil, evt kjører du selv tilby «spleiseskyss». Så deler dere på bensinutgiftene etterpå. Sjekk busstider!

Når festen er over, er det billigste er om en i «spleisegjengen» har unngått å drikke alkohol, så kan en benytte privat transport derifra – fremfor svindyre taxier.

4. Bekledning; Det er ingen vits i å kjøpe rådyre klær som bare henger i klesskapet mesteparten av året. Kanskje du kan låne antrekket for dagen av en venn eller bekjent i noenlunde samme størrelse?

På kanten-triks: Behandler du plagg VELDIG fint kan du til og med kjøpe et plagg på nett fra en butikk som har fri retur uansett grunn rett før bryllupsdagen, og så returnere plaggene etter bryllupet. OBS: her må du ha kontroll altså.

5. Drikke i bryllupet: Er det fri bar i bryllupet – ikke bekymre deg. Må du betale i baren selv er det selvfølgelig billigst å vise måtehold eller drikke vann. Ikke mange ser forskjell på et glass vann med isbiter og en skive sitron, versus noe alkoholdig.

6. Mat og drikke på reisen: På reisen til og fra bryllupet tar du selvfølgelig med egen niste, ingenting er bedre enn hjemmelaget mat. Er du litt mer lat kjøper du ting på en dagligvarebutikk, fremfor å bruke kiosker, bensinstasjoner, kroer og restauranter.

7. Kjenner du forresten brudeparet godt, kan du jo forhøre deg om du kan få med litt av maten fra buffeten som niste til hjemturen.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt innen gjerrigknarkens blogg?