Sparetips: Reise

Planlegger du en reise eller er du allerede på farta? Her finner du tipsene, særlig i planleggingen kan du spare gode penger som du kan bruke på noe annet underveis.
  • Nyeste
Skjul detaljer
Last minute-kupp: Spar opptil 40% på sommerhus i Danmark
I disse dager kan du spare mye penger på leie av feriehus i Danmark - et nytt sjakktrekk pga. den svake norske kronen. Sommerhustilbyderen Sol og Strand tilbyr opptil 40% rabatt dersom du sjekker last minute-tilbudene. Kanskje noe for deg og din familie i påsken, til våren eller sommeren?
Styr unna denne tabben når du bestiller ferien din
Nordmenn flest har over snittet digital kompetanse og bestiller gjerne feriereisene sine selv på nettet. Allikevel er det overraskende mange som gjør navnetabben.
Widerøe fyller 90 år og gir gratis flyreise tur/retur til alle født i 1934
Fyller du 90 år i 2024 eller kjenner noen som gjør det? Widerøe fyller selv 90 år og gir bort en gratis reise tur/retur til alle som er født i 1934 og vil ut på tur! Reisen må gjennomføres i år. Foto: Widerøe.
Spar penger på overnattinger hos Citybox med Citybox Friends
Blir du medlem i kundeklubben Citybox Friends, sikrer du deg litt billigere hotellovernattinger hos Citybox. Du får 10% rabatt og mulighet for oppgradering.
Lyst på billig sydentur? Sjekk restplassene til Tyrkia
Har du lyst på en sydentur, men er bekymret for kostnadene pga. svak krone? Da bør du sjekke ut Tyrkia - den svake lira der befester Tyrkias posisjon som det rimeligste reisemålet for soltørste nordmenn. Og når du attpåtil kan finne restplasser som er billige, kan du kanskje oppfylle sydendrømmen din?
Unn deg en ekte norsk opplevelse til en rimelig penge
Svak krone og kostbare utenlandsferier? På Statskogs hytter kan du unne deg en ekte norsk opplevelse til en rimelig penge. Statskog har over 130 åpne buer og over 100 utleiehytter spredt over store deler av landet.
Husk å sjekke utløpsdatoen på helsetrygdkort
Det er ikke bare reiseforsikring og pass du må ha i orden før du reiser på ferie. Skal du reise i EØS-land eller Sveits bør du ha med deg et gyldig helsetrygdkort.
Tyskland-billetten er endelig her - 49 euro for hele landet
Én billett gjennom hele Tyskland trer i kraft 1. mai. Årets Tyskland-billett kan kjøpes på nett fra Deutsche Bahn, hos lokale kollektivselskap, i DB-appen og på togstasjoner. Med den kan du enkelt reise med offentlig transport for kun 49 euro per måned.
Unngå å oppsøke svartelistet legekontor
Gjensidige advarer turister mot å oppsøke svartelistet legeklinikk på Gran Canaria, som lopper besøkende for titusenvis av kroner. Foto: Gjensidige.
SAS Lavpriskalender - Finn billige flyreiser
Dersom du er fleksibel på tidspunkt for når du vil reise, er det genialt å bruke en lavpriskalender. SAS har sin egen - som hjelper deg til å finne billige flyreiser. Om det er SAS du vil fly med da.
Sjekk lavpriskalenderen til Fjord Line
Leter du etter billigst mulig ferjebilletter? Da er det greit å vite at det er enkelt å sjekke hos Fjord Line - perfekt om du er fleksibel på reisedato. Lavpriskalenderen kan spare deg for kjappe hundrelapper.
Dette bør du vite om allemannsretten
Lurer du på hvor du fritt kan bade, telte eller gå tur i sommer? Da kan det være lurt å lære deg forskjellen på begrepene innmark og utmark - perfekt om du vil feriere eller reise på tur i Norge. Foto: Unsplash.
Reis helt gratis med Fjord Line til Sverige
Enten du bare vil på shopping i Sverige, nyte en ferjetur fra Sandefjord til Strømstad eller har andre planer utenlands, så er det kjekt at Fjord Line tilbyr gratis båtreise en vei eller tur/retur - både med flere personer og bil om du vil.
Flytogets Hentebillett gir deg returen gratis
Dersom du vil hente eller følge noen til Gardermoen, kan det være kjekt å huske på at Flytoget nå har lansert Hentebilletten. Den gir deg returen gratis - med en gyldighet på 3 timer.
Ta med tomflaske på flyplassen
Du har sikkert funnet deg selv i den situasjonen at du er på flyplassen og vil ta med deg drikke på flyet. Ettersom du ikke kan ta med drikkevarer inn forbi sikkerhetskontrollen, må du kjøpe drikke som koster flesk. Men nå kan du ta med deg tomflaske og fylle ved vannkranene!
Legoland: Slik får du mest moro ut av hver krone
Hvert år reiser mange norske barnefamilier til Legoland i Danmark for å oppleve det som kanskje er Nordens Disneyland, men visste du at det finnes mange gode tips for å få mer moro ut av kronene?
Enkel og billig hygiene på tur
Kjøper du engangsservietter og hånddesinfeksjonsmiddel når du skal på tur? Det finnes billigere alternativer - og vanskelig er det heller ikke.
Nå kan du bruke Trumf-bonus på hotellovernatting
Nå kan du veksle inn Trumf-bonusen din inn i overnattinger hos Nordic Choice Hotels. 1 Trumf-krone blir til 15 Nordic Choice Club-poeng. Kjekt å vurdere dersom du ikke bruker Trumf-bonusen til noe annet?
Unngå å pakke for mye unødig bagasje til ferien
For mange håndklær, klær og en masse bøker? Å pakke kofferten på en økonomisk måte er ikke noe alle takler. Dersom du pakker minimalt for ferien, kan du unngå å betale for overvekt eller kanskje for den store kofferten i det hele tatt. Kan du klare deg med mindre?
Få gratis GPS i hele verden - spar databruk i utlandet
Dersom du har vært ute og reist og trenger å finne frem i en fremmed by, har du kanskje bitt i det sure eplet og lastet ned kart via appen Google Maps. Nå gir Google deg mulighet til å laste ned kart på forhånd, slik at du kan bruke kartet offline. Det sparer deg for unødig databruk i utlandet.
Utallige rabattmuligheter når du reiser med Ruter i Oslo
Har du sjekket om du kanskje kvalifiserer til rabatt når du bruker offentlig transport i Oslo (og sikkert andre steder også)? Det finnes en rekke rabattvarianter for store og små. Ikke betal unødig mye, det er jo dyrt nok fra før av.
Lei bobil til sommerferien billigere i Sverige
Planlegger du å reise på ferie med bobil i sommer? Dersom du har mulighet, bør du sjekke ut prisene på å leie i Sverige. Du kan spare opptil 5 000 kroner per uke på å ta turen over kjølen.
Hvordan reise billigst mellom Oslo S og Gardermoen
Trenger du transport mellom Oslo S og flyplassen på Gardermoen, bør du sjekke ut hvordan du kan komme deg billigst mulig til og fra. Her får du tipsene som sparer deg for noen kroner.
Gjør alltid de beste vinkjøpene på taxfree - bruk appen Gode Vinkjøp
De fleste av oss handler billig vin på Gardermoen når vi er på utenlandstur. Da kan appen Gode vinkjøp spare deg for endel kroner, for den gir en oppdatert oversikt over de beste vinkjøpene i taxfreebutikken på Gardermoen. Se hvor mye du sparer sammenlignet med prisen på Vinmonopolet.
Ikke bare på flyplassen: Du kan sikre deg tax-free rabatt på ALT du handler i utlandet
Når du ferierer i EU-land, kan du spare penger, opptil momssatsen, på MYE av det du handler. Det mange ikke vet er at dette også gjelder utenfor flyplassene!
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Denne kategorien har dessverre ikke noe innhold for tiden.