Sparetips: Student

Mange tror studenter lever i sus og dus, men som oftest må studenter spare mer enn andre. I denne kategorien finner du tips som spesielt gjelder for studenter.
  • Nyeste
Skjul detaljer
Ikke gå glipp av tusenvis av kroner: Søk om utstyrsstipend
Alle elever på videregående skole kan få utstyrsstipend fra Lånekassen, men de må søke for å få det. Forrige skoleår gikk 19 000 elever glipp av til sammen nesten 40 millioner kroner. Hvorfor skal du la være å få gratis penger fra staten? Foto: Pexels.
OneCall med billig studentabonnement - med gratis månedsavgift i juli og desember!
God nyhet til studenter som vil spare penger: OneCall tilbyr et billig studentabonnement - og de spanderer månedsavgiften i juli og desember! StudentPakka inneholder 15 GB mobildata, fri tale og SMS i hele Norge, til Norden og i EU/EØS - til 279 kr/måned.
Bruk kontaktpapir på pensumbøker og gjør dem mer verdt ved videresalg
Smarte studenter selger pensumbøkene videre til neste kull, men enda smartere studenter sørger for å sikre at bøkene blir mer verdt ved videresalg. Det løser du enkelt med kontaktpapir.
Legathåndboka for en slunken kasse
Bøker i seg selv gir økt kunnskap, men Legathåndboka er nok den mest økonomisk innbringende. Boken som kommer i nytt opplag hvert eneste år inneholder en samlet oversikt over stipendier og legater i Norge. Enten du er student eller satser på videreutdanning, kan du finne utrolig mange muligheter til å få noen ekstra kroner i kassen.
HOLD belønner studenter som tar pause fra mobilen
Laster du ned Hold-appen og aktiverer den når du er på studieplassen, kan du samle poeng for hvert 20. minutt du ikke bruker mobilen. Poengene kan senere tas ut i belønninger - f.eks. i flaxlodd. Det kan jo absolutt lønne seg!
Er du student: Bruk støtteordningene til studentsamskipnadene
Et av de beste sparetriksene for studenter er å benytte seg av støtteordningene til studentsamskipnadene! De dekker ofte deler av studentenes utgifter til lege, tannlege, fysioterapeut, kiropraktor, psykolog, medisinske utgifter, transportutgifter (krever legeerklæring) osv.
Gratis skolebøker for "fattige" studenter
Her kommer et tips til nåværende og aspirerende studenter. Som vår tipser sier: Jeg har avsluttet master nå nettopp, og fem års studie for en «fattig» student er tøft. Pensumbøkene blir gjerne oppdaterte nesten hvert år, slik at det også er vanskelig å kjøpe brukte bøker.
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Denne kategorien har dessverre ikke noe innhold for tiden.