< >
🐇 TIPS: Bli med i påskekonkurransen min - vinn snop og flaxlodd
Annonse:

Spar vann og penger

Spar vann og penger En gjerrigknark sparer når det gjelder de små tingene, og vi glemmer heller ikke vannet. Du har kanskje fått med deg at mange kommuner er rådyre når det gjelder vann- og kloakkavgiftene? Synes du vannmåleren din løper løpsk? Det er kanskje fordi du ikke har tenkt på disse enkle tipsene. Trykk her for å besøke »

Ha alltid en bøtte på kjøkkenet hvor du kan samle vann. Koker du egg, grønnsaker eller andre godsaker kan du bruke vannet i etterkant til å lage sauser eller rett og slett vanne blomstene.

Når du skal pusse tennene, behøver du vel strengt tatt ikke mer enn en lite glass med vann. Må vannkrana renne konstant?

Mens du vasker håret i dusjen, trenger du vel ikke la vannet renne? Stopp vannkrana og bruk minst mulig tid og vann i dusjen. Kanskje du kan dusje andre steder enn hjemme? Hva med å bore et hull i isen og ta et kjapt isbad istedenfor?

Har du noen ivrige toalettgåere som ikke liker å holde seg til de skal på jobb, bør du vurdere å minimere vannforbruket ved å legge noe oppi sisternen slik at det havner mindre vann der. Kanskje du kan bruke vannet fra regntønna utendørs til å skylle ned med?

Bruk kun vaskemaskinen når den er helt full, planlegg vaskingen din nøyere. Vask forøvrig slik at du har mulighet til å henge all vask til tørk (unngå tørketrommel hvis du eier noe slikt).

Fiks dryppende vannkraner med en gang. Det er utrolig hvor mye vann som sløses bort på den måten.

Vannavgiftene er det dessverre lite vi kan gjøre noe med, vi får bare håpe at du har fornuftige kommunepolitikere som gjør sitt beste for å holde utgiftene på et minimalt nivå. Men uansett kan du jo gjøre ditt beste for å unngå vannforbruk av dimensjoner.

Dette er ikke første gangen vi oppfordrer til vannsparing, innlegget Vann spart er penger tjent ble offentliggjort 14.10.2010.

Tilbyder: Gjerrigknarken
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?