< >
Annonse:

Få system over utgiftene nå

Få system over utgiftene nå Dersom du har din egen husholdning, lurer du nok ofte på hvor pengene egentlig blir av. Du føler kanskje ikke at du sløser bort gryna på hurraliv og dustegreier, så da er det vel på tide å begynne med litt systematikk: Husholdningsbudsjett. Trykk her for å besøke »

Du behøver ikke være matematiker eller kløpper med tall for å få oversikt over inntekter og utgifter. I prinsippet holder det med en liste over utgiftene, men heldigvis er det mange som allerede har gjort en del av jobben for oss. Men fordelen med å lage en oversikt selv (enten i en bok eller på datamaskinen) er at du får følelsen av å eie prosjektet selv.

Mange budsjett går ut fra standardutgifter til SIFO, men vi anbefaler å gå rett i strupen på slike antakelser. Du bør skrive opp alt som skjer av inn og ut!

Noe av det viktigste er å sette av litt tid hver uke til å ajourføre regnskapet – og for all del ta vare på alle kvitteringene fra det du handler. Ikke la pengene fly ut av lommeboka uten dokumentasjon – fjaset ditt skal ikke skjules.

Trenger du litt ekstra hjelp i form av et excel-ark?

Finanssans

Smarte Penger

Sparebank 1

Men i prinsippet holder det jo med en liten notisbok som du deler inn i måneder og inn/ut. 

Tilbyder: Sparebank 1
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?