Menighetsbladet
Følg på Facebook

RSS-strøm
Følg på Twitter

Ny på Gjerrigknark.com?

Tips/det du må vite for å komme i gang:

  1. Lik meg på Facebook:
  2. Få tilsendt de beste tipsene på e-post:
  3. Besøk min mest populære seksjon: Gratis ting & vareprøver
  4. Gjerrigknark.com lagrer og bruker informasjonskapsler. Ved videre bruk godtar du dette samt de øvrige betingelsene for bruk av nettsidene mine.
  Gjerrigknarkens Menighetsblad     RSS-strøm     Følg på Twitter
Send inn ditt tips! | Logg inn

Sparetips:

Hvordan unngå å bli frastjålet penger på bankkortet

Tips en venn:
Del denne saken: Publiser ppå Facebook Tweet ppå Twitter
Følg denne saken:

Hvordan unngå å bli frastjålet penger på bankkortet En gjerrigknark tror selvfølgelig ikke noe vondt om sine medmennesker, men når det kommer til penger er det en fordel å passe godt på uansett: En dag kan det hende at det nettopp er ditt bankkort som blir stjålet og forsøkt misbrukt!

Lommetyverier er big business. Og det er dessverre ikke bare i utlandet. I Norge blir dette bare et større og større problem. Og dessverre er det ofte ikke nok å sperre bankkortet - selv om det skjer med en gang du har oppdaget tyveriet!

Problemet er gjerne ett av følgende:

  1. Tyven(e) fulgte etter deg en god stund før tyveriet, og kikket over skulderen din for å se koden da du har tastet den inn i en kiosk eller liknende. I disse tilfellene handler de lynraskt, og penger er tatt ut av kontoen gjennom nærmeste minibank før du rekker å telle til 100.
  2. Tyven(e) spekulerer i at legitimasjonsbildet på bankkortet ditt er lite tydelig. Da kan de eksempelvis (også om du allerede har ringt sperretelefonen til banken din!!) spasere inn i nærmeste bank i butikk og ta ut penger, gjennom å presentere seg som deg. Legitimasjon har de jo, siden det står på baksiden av kortet! Og ligner de ikke selv, finner de en som ligner. Sårbarheten med bank i butikk ligger i at det ofte er unge og uerfarne som sitter i kassene, sammenlignet med ansatte i en vanlig bank. Skal du sikre deg mot denne svindelformen må du sperre bankkontoen din, ikke bare bankkortet.

Hva kan du gjøre for å sikre deg mot bankkortsvindel?

Vår tipser, Hans, har tipset oss om et godt og smart triks for ikke å bli frastjålet store beløp fra kontoen din dersom bankkortet ditt skulle bli stjålet:

Opprett to kontoer i banken din. En av dem bruker du som lønnskonto og har mesteparten av pengene dine på. Denne kontoen knytter du ikke til bankkortet ditt. Konto nummer to knytter du bankkortet ditt til, men har kun mindre beløp på.

Når du trenger å betale noe med kort overfører du bare de pengene fra den med penger på til kortkontoen enten via telefonbank/mobilbank eller nettbank. På denne måten får ikke tyvene ut mer en det som er i kortet (f.eks 100kr), og kontoen med alle pengene på er uberørt ved tyveri/mistet kort.


Emneord: penger

Forfattet av: Gjerrigknarken Sjøl
Lagt til: 
torsdag 31. jan 2013

Endret: 
torsdag 10. okt 2013
Tipser: 
hans

Gjerrigknarken Sjøl
Gjerrigknarken Sjøl Vi setter pris på tilbakemeldinger og kommentarer tilknyttet denne saken. Dette er til hjelp for andre besøkende så vel som administratorer og hjelper å holde sidene våre oppdaterte!

Skriv derfor gjerne noen ord om hva du synes hva som er bra - eventuelle tips og om det oppstod problemer etc. Bruk boksen under!
Synes du høres spennende ut med Bitcoin og andre digitale valutaer? Du bør nok ikke ha all verdens forventninger om å tjene store penger, men dersom du har lyst til å forsøke deg i det små, er det ikke så vanskelig som det kan høres ut til.
Er du glad i jakt og friluftsliv, er dette et godt tilbud til deg. Bestiller du 5 utgaver av bladet Jakt for 198 kroner, får du samtidig en slaktekniv med diamantbryne for å holde kniven skarp.

Hvilke kategorier liker du best?

Klikk på "Liker"-knappen bak de kategoriene du vil ha de beste sakene fra i nyhetsstrømmen din på Facebook

Har du kommet ned hit kan du jo ta en titt på en av mine mange Youtube-videoer:

Gjerrigknarken kutter tomater og risikerer helsa
Gjerrigknarken forsøker å lage smoothie blooper
Gjerrigknarkens julegavetips: bokklubbgaver