Menighetsbladet
Følg på Facebook

RSS-strøm
Følg på Twitter

Ny på Gjerrigknark.com?

Tips/det du må vite for å komme i gang:

  1. Lik meg på Facebook:
  2. Få tilsendt de beste tipsene på e-post:
  3. Besøk min mest populære seksjon: Gratis ting & vareprøver
  4. Gjerrigknark.com lagrer og bruker informasjonskapsler. Ved videre bruk godtar du dette samt de øvrige betingelsene for bruk av nettsidene mine.
  Gjerrigknarkens Menighetsblad     RSS-strøm     Følg på Twitter
Send inn ditt tips! | Logg inn

Sparetips:

Redd livet til tannbørsten din og unngå den visse(?) død!

Tips en venn:
Del denne saken: Publiser ppå Facebook Tweet ppå Twitter
Følg denne saken:

Redd livet til tannbørsten din og unngå den visse(?) død! Det anbefales at man bytter tannbørste hver 3. måned, samt etter sykdom, MEN dette skyldes hovedsaklig bakterievekst og ikke at den er slitt. Oppvaskmaskinen er derfor din og tannbørstens venn og kan redde både helse og lommebok!

En skal ikke undervurdere viktigheten av god tannbørstehygiene. Enkelte bakterier og sykdommer i munnhulen kan blant annet føre til hjerte- og karsykdommer, og i verste fall død. Heldigvis hører dette med til sjeldenhetene....

Vår tipser, Akidiri, har imidlertid tipset oss om en løsning for deg som ikke vil bruke penger i dyre dommer på nye tannbørster og tannbørstehoder til elektriske tannbørster hele tiden:

"Jeg var i ferd med å kjøpe meg et nytt tannbørstehode da den jeg hadde begynte å få belegg og var misfarget. Så jeg kom på å putte den i oppvaskmaskinen bare for å teste, og den kom ut helt ren!"

"Det er mest å spare på tannbørstehoder til elektriske tannbørster, da disse ofte er ganske dyre og ikke blir så fort slitt som manuelle tannbørster, så her kan man tyne ut en del ekstra måneder. Er man snill med den manuelle tannbørsten vil man her også kunne tyne ut noen ekstra måneder. Det er viktig å kjøre et program som holder over 60 grader da dette dreper de fleste bakterier." 

"I etterkant har jeg funnet flere seriøse artikler der oppvaskmaskintrikset anbefales av tannleger/leger."

Hvis man vil være på den helt sikre siden kan man også koke tannbørsten i vann med litt eddik, men det aller enkleste er å å kjøre den i oppvaskmaskinen! Den skal settes på uansett, så da slipper en å bruke strøm og vann på å koke vannet.

Akidiri forstsetter sine godord om oppvaskmaskinen:

"Jeg kjører også jevnlig oppvaskkost og skrubber i oppvaskmaskinen.... en oppvaskmakin er også en veldig bra investering, som sparer veldig mye strøm og vann. Jeg har en strømmåler på benkoppvaskmaskinen min og med en strømpris på 40øre Kwh (årsforbruk: 300kwh per. år) betaler jeg 120kr året, og bruker rett i overkant av 2200 liter vann (ca. 6l vann per. vask, 1 vask per. dag). Hadde jeg vasket for hånd hadde jeg brukt ca. 37 000 liter (rundt 100liter per. gang, daglig), så jeg sparer ca. 35 000 liter vann. Har man en vanlig oppvaskmaskin vil man der også spare ca. 85% vann kontra å vaske opp for hånd."


Emneord: tannbørste

Forfattet av: Gjerrigknarken Sjøl
Lagt til: 
onsdag 22. mai 2013

Endret: 
torsdag 10. okt 2013
Tipser: 
akidiri

Gjerrigknarken Sjøl
Gjerrigknarken Sjøl Vi setter pris på tilbakemeldinger og kommentarer tilknyttet denne saken. Dette er til hjelp for andre besøkende så vel som administratorer og hjelper å holde sidene våre oppdaterte!

Skriv derfor gjerne noen ord om hva du synes hva som er bra - eventuelle tips og om det oppstod problemer etc. Bruk boksen under!
Nye medlemmer i Krimklubben får et gavekort verdt 1500 kroner i velkomstgave - da kan du selv velge bøker og gaver. Det er ingen kjøpsforpliktelser i bokklubben, men du må dekke porto for velkomstgaven.
Er du glad i frilufts- og villmarksliv, kan du i dette tilbudet få 6 utgaver av bladet Villmarksliv og en caps for 220 kroner. Du kan stoppe abonnementet når du selv vil.

Hvilke kategorier liker du best?

Klikk på "Liker"-knappen bak de kategoriene du vil ha de beste sakene fra i nyhetsstrømmen din på Facebook

Har du kommet ned hit kan du jo ta en titt på en av mine mange Youtube-videoer:

Hvordan spare porto ved å fjerne frimerker fra brukte konvolutter
Gjerrigknarken presenterer hvordan man koker egg på gjerrig vis
Gjerrigknarken sjøl på NRK Østafjells 19. desember 2011