Fikk ikke parkert i fullt P-hus - må betale likevel

Ilustrasjonsfoto: Dreamstime.com
Ilustrasjonsfoto: Dreamstime.com

Hilde Jensen kjørte gjennom alle etasjene i Kinocity P-hus uten å finne plass, og måtte bare kjøre ut igjen. Så fikk hun en regning på 78 kroner fra parkeringsselskapet Onepark.

Rundt omkring i Norges land dukker det opp stadig flere parkeringshus hvor bilen fotograferes når den kjører inn og ut. For mange er dette en lettelse, særlig hvis de har registrert seg og på den måten ikke behøver å benytte parkeringsautomat.

Men de færreste vet kanskje at du risikerer å få regning hvis du ikke finner plass? - Jeg synes det er helt meningsløst å måtte betale en regning på 18 kroner i parkeringsavgift og 60 kroner i gebyr, tilsammen 78 kroner, når jeg ikke fant noen parkeringsplass, forteller Hilde Jensen til Drammens Tidende (lenke kun for abonnenter).

Ifølge Hilde handler ikke dette om pengene, men om prinsippet. Hun har bedt Onepark om å slette kravet siden hun ikke fikk parkert der. Parkeringsselskapet opprettholder sitt krav.

Onepark gir deg kun få minutter tid til å sjekke

- Onepark operer med karenstid. Man har en viss tid på å komme seg inn i parkeringshuset, sjekke om det er plass der og eventuelt komme seg ut igjen hvis det er fullt, sier Leif Nymoen, daglig leder i Onepark. Karenstiden varierer etter størrelsen på anlegget, i Kinocity-garasjen er tiden satt til fem minutter. Hilde Jensen var i P-huset i 7 minutter, altså to minutter for mye.

- Flere biler kjørte inn foran oss, det var mange biler i P-huset og det ble endel venting. Vi kjørte alle etasjene opp og ned. De foran oss fikk plass, men ikke vi, så vi måtte bare kjøre ut igjen, forteller Jensen til Drammens Tidende (lenke kun for abonnenter).

Forbrukerrådet: Lei knipe, men vilkårene til P-huset bestemmer

- Vi har forståelse for at det kan virke urettferdig at du må betale for tiden du bruker på å lete etter en parkeringsplass som ikke er der, men det er vilkårene til parkeringshuset som bestemmer hva du har rett på, uttaler kommunikasjonsrådgiver i Forbrukerrådet til Drammens Tidende (lenke kun for abonnenter).

Unngå parkeringshus med automatisk inn- og utsjekking

- Dersom du er usikker på om du rekker å finne en plass i et slikt parkeringshus eller føler det blir for komplisert å parkere der, er det kanskje like greit å la det være, uttaler Rune K. Nikolaisen fra Gjerrigknark.com.

Rune K. Nikolaisen fra Gjerrigknark.com boikotter Onepay sitt Autopay-system

Nikolaisen er selv mektig irritert over Onepark sitt Autopay-system og har hatt utrivelige opplevelser både i Drammen og Arendal. - Begge gangene endte det med at jeg måtte ringe kundeservice for å unngå ekstra fakturagebyr og tvil om betaling var skjedd, kritiserer Nikolaisen. - Jeg kommer aldri til å parkere i et automagisk parkeringshus igjen, kommer det spontant fra Gjerrigknarken Rune.

Aktuelle saker fra den siste tiden: