Regler for halloween

Foto: Dreamstime
Foto: Dreamstime
Enten du liker det eller ei, vil du sannsynligvis få barn og unge på døra for å få godteri den siste dagen i oktober - 31. oktober. Feiring av halloween fikk sitt gjennombrudd i Norge ved årtusenskiftet og har allerede overtatt for julebukk-tradisjonen fra tidligere tider.

Kjøreregler for halloween er viktig for at både de som liker og de som ikke liker halloween skal ha det greit sammen. Det er flere og flere barn og ungdom som kler seg ut og sier "knask eller knep" når du lukker opp døra.

"Knask eller knep" betyr at du kan velge mellom å gi godteri eller få en rampestrek, men knep er i praksis "forbudt". Barn oppfordres til å si høflig "ha det bra" og gå videre dersom de du banker på hos ikke har noe godis. Dette bør også foreldre minne sine barn på før de tar turen.

I de senere år har det utviklet seg noen regler som de fleste følger, og mange velger å følge kjørereglene utarbeidet av nettstedet Småbarnsforeldre.no:

  • Det er kun lov til å gå «knask eller knep» 31. oktober.
  • Ikke gå etter kl. 21.
  • Vis hensyn. Tenk over hvem du ringer på til. Er det små barn som åpner døra, setter man ikke i et brøl.
  • Knep ødelegger moroa. Er det noen med tom godisskål, ønsk de en god kveld videre og trav til neste hus.
  • Husk refleks! Det er mørkt når dere skal ut å gå.
  • Utelysene av = ikke velkommen.

Den siste regelen kan være vanskelig å følge dersom du bor i leilighet. Da er det kanskje like greit å henge en lapp på døra, med tekst og tegning som forteller hva du ønsker...

Foto: Dreamstime

Aktuelle saker fra den siste tiden: