Vinmonopolet må kaste julekalendere

Foto/Illustrasjon: Vinmonopolet
Foto/Illustrasjon: Vinmonopolet
Helse- og omsorgsdepartementet har stanset Vinmonopolets julekalender - en gaveeske med plass til 24 flasker. Restlageret blir ødelagt. - Høl i hue, synes Gjerrigknarken Rune.

Vinmonopolet startet salg av julekalendere i fjor, i form av en gaveeske til 159 kroner med plass til 24 flasker. Ifølge Dagsavisen som først omtalte saken benyttet nær 2 000 kunder seg av denne muligheten. Men i år slår regjeringen ned på dette og tvinger Vinmonopolet til å avvikle tilbudet.

Eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp) hevder julekalenderen ble avviklet etter god dialog med Vinmonopolet og sier det er fordi Vinmonopolets oppgave er «kun å selge alkoholholdige varer og alkoholfrie festdrinker».

- Julekalenderne har vært et etterspurt produkt, forteller kommunikasjonssjef Jens Nordahl i Vinmonopolet til Dagsavisen. Nå er det istedenfor papp-pressene som får kose seg med julekalenderne.

- Staten burde være glad for at Vinmonopolet selger slike kalendere for å lokke til seg kunder fremfor at folk kjøper det de ønsker av alkohol i utlandet eller gjennom ulovlige kanaler, fremhever Rune Kaino Nikolaisen fra Gjerrigknark.com. Er ikke poenget med den statlige monopolordningen å få folk til å benytte denne fremfor andre steder, undrer Nikolaisen.

- I det minste burde Vinmonopolet få lov til å selge ut restlageret istedenfor at alt må kastes. Dette er "matsvinn" på feil måte, mener Nikolaisen. Attpåtil er det jo bare papp hele greia, ikke noe alkohol!

Aktuelle saker fra den siste tiden: