Nå starter sesongen for steinsprutskader

Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige. Foto: Gjensidige
Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige. Foto: Gjensidige
Små steiner gjør stor skade. Reparasjon av frontruter etter steinsprutskader kostet forsikringsselskapene over 1,6 milliarder kroner. - Våren er høysesong for steinsprut. Når snøen smelter blir småsteiner og annet rask i veibanen virvlet opp, og smeller inn i frontruten, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Flere steder i landet, har det i perioder vært bare veier i februar og mars. Det medfører at sesongen for steinsprutskader har startet tidlig dette året.

I løpet av 2018 måtte 256 000 bileiere innom et verksted for å reparere ruten eller få den skiftet. Forsikringsbransjen betalte ut 4,4 millioner kroner hver eneste dag etter slike skader.

Hold avstand

Hvis du får en rose i frontruten er det viktig å dekke den til raskest mulig med tape. En ubeskyttet sprekk vil bli fylt av skitt, og da kan det være umulig å reparere den. Glassverksteder deler gjerne ut spesielle klistremerker for formålet.

Det er vanskelig å gardere seg mot steinsprut, men noen råd har forsikringsselskapet.

- Det enkleste rådet er å holde god avstand til bilen foran, men noen garanti mot en liten «rose» i frontruten er det ikke, sier Voll i en pressemelding.

Veier som har vært strødd er mer utsatt enn veier som kun har vært saltet.

Hvorfor gratis:

Kostnadene ved å skifte en rute er store. På bilmodeller med varmetråder i frontvinduet eller andre tekniske innretninger er kostnadene ekstra høye. Derfor er det en stor fordel når kunden velger å reparere ruten, i stedet for å skifte den. Alle bileiere med delkasko eller kasko får reparert steinsprutskade gratis. Må ruten skiftes er det som regel en egenandel.

Fakta:

255.589 bileiere opplevde steinsprutskade i 2018 - tilsvarer 700 skader daglig

Erstatningsutbetalingene endte på rekordhøye 1,617 milliarder kroner

Selv om det var en liten nedgang i antall meldte skader (ned 0,5 prosent), økte erstatningsutbetalingen med 2,1 prosent. Ved siden av normal prisøkning på tjenester, ser vi også at nye biler har frontruter med mer avansert teknologi. Det er ikke uvanlig at det kostnaden ved å skrifte en frontrute på en nyere bil kan koste over 20.000 kroner.

Alle tall: Finans Norge

Aktuelle saker fra den siste tiden: