Gjerrigknarkens blogg

Her blogger Gjerrigknarken om alskens temaer som interesserer ham. Du kan også få med deg mange nyttige (og underholdende) tips på veien til å leve et mer sparsommelig liv.
  • Nyeste
Skjul detaljer
13 tips til deg som vil prøve Dumpster Diving
Enten du vil spare penger eller protestere mot alt som kastes av matvarer, kan du forsøke dumpster diving. Butikkenes containere er fulle av godbiter som du kan få tak i. Her får du triksene som hjelper deg i gang!
Ikke la sykkelen din tape seg unødig i verdi!
En sykkel varer ikke evig, men du gjør vel ditt for å få doningen til å holde lengst mulig? Denne gang kommer jeg med tips til hvordan du kan vedlikeholde sykkelen din best mulig. Hvem vil vel kjøpe sykkel i tide og utide?
10 tips til billig konfirmasjon: Slik gjør du konfirmasjonen rimeligere
Mange familier graver dypt i lommeboka når det er tid for konfirmasjonsfeiring. Men er det virkelig nødvendig å slå på stortromma og bruke titusenvis av kroner på konfirmanten? Nei.
Gjerrigknarkens guide til å overleve på studielånet - 54 tips til studenter og andre sparsommelige
Studenter har ofte vansker med å få endene til å møtes - det gjelder selvsagt for mange andre også. Men studenter er kanskje ikke like godt vant til å snu på kronene før de brukes - så det er en læringsprosess. Jeg har satt sammen en oversikt over ting studenter (og andre) bør tenke gjennom for å leve billigst mulig.
Støvsugerposer: Slik lurer produsentene deg - slå tilbake og kjøp billige poser
Fortsatt er det mange som trenger støvsugerposer til støvsugeren, og det kan ofte by på utfordringer. Jo flere støvsugere, jo flere poser å velge mellom. Støvsugerprodusentene vil gjerne ha deg til å kjøpe dyre poser som skal være perfekte til nettopp din støvsuger, men jeg anbefaler deg heller å kjøpe de like gode og billigere posene.
10 treningstips for deg som ikke vil sløse bort penger på treningsstudio og -utstyr
Får du allergiske utslett og frostrier ved tanken på å betale flere hundre kroner i måneden til det lokale treningsstudioet? Er du på nippet til å bryte ut i stille gråt når naboen forteller hva han betalte for karbonsykkelen og siste skrik i sykkelbekledning? Trening er enkelt og billig!
Slik lager du en ukeplan for middagene dine
Har du problemer med matsvinn og matvarer som blir dårlige i kjøleskapet ditt? Må du handle flere ganger i uken fordi du mangler ingredienser til ditt neste måltid? Da trenger du sannsynligvis en ukeplan for måltider og handling av matvarer!
Rydd opp i abonnementene dine: de suger penger ut av deg hver eneste måned
Er du på jakt etter en quick fix for å spare penger, bør du ta en kikk på alle abonnementene du betaler for måned etter måned. Firmaer innen strøm, telefoni, TV, internett, avis, bokklubber, helsekost priser seg lykkelig over å ha deg som kunde. De får jo tross alt inn penger jevnlig fra deg uten at de behøver å kjempe.
16 smarte triks du kan bruke kaffegrut til
De fleste kaster kaffegruten i søpla og tenker ikke mer over den saken. Men visste du at gruten kan være en nyttig ressurs og løsningen på mange problemer? Her får du tipsene som hjelper deg til å spare noen ekstra kroner ved å bruke kaffegruten fornuftig.
10 bud for deg som vil spare mest mulig i 2024
Hadde du planer om å bruke mindre penger fremover, er det kanskje på tide med noen vekkere som får deg inn på rett spor? Her er mine 10 bud for deg som vil spare mest mulig i 2024.
Slik kan du utnytte romjulssalget til din fordel
Planlegger du å slå til på romjulssalget mellom jul og nyttår? Som vanlig er det ikke gull alt som glimrer, og det gjelder å ha en sunn skepsis til alle tilbudene. Derfor er det så absolutt på sin plass med noen smarte tips fra min side!
Julen er høytiden for å kaste mat - slik utnytter du julematen bedre
Visste du at julehøytiden faktisk også er høytiden for å kaste mat? For mange betyr julen mye mat på bordet, men det er ikke alt som havner i magen. Vi handler mye mer enn vanlig og dermed kastes også forferdelig mye rett i søppelbøtta i disse dager. Det kan du fint klare å unngå, ikke sant?
- På tide med havrelefse og striskjorte
Mange merker at pengene renner ut av lommeboka og bankkontoen nå i ukene før jul, men det er ikke umulig å være litt ekstra økonomisk, selv om butikkene gjør sitt beste for å lokke deg til å bruke penger for harde livet. Trenger du noen viktige sparepåminnelser, så har jeg flere på lur.
9 inspirerende ideer til hva du kan gjøre på Black Friday istedenfor shopping
Black Friday kjennetegnes ikke bare av gode kjøp og penger spart dessverre. Mange kjøper ting de ikke trenger, bestiller bevisst flere klær enn nødvendig og sender tilbake til nettbutikken i etterkant, andre stormer fysiske butikker og oppfører seg som ville dyr i kjøpegalskapen.
Ikke la deg lure av Black Friday, Black Week eller Black Month
Den siste fredagen i november er det igjen duket for den store tilbudsdagen - Black Friday. Men det er likevel viktig å unngå å gå Black Friday-fella, for det er langt i fra gull alt som glimrer denne dagen. Husk også Black November og Black Week! Sjekk mine tips!
Ikke bli kausjonist - du sitter fort med skjegget i postkassa
En eller annen gang i livet kan du bli spurt om å kausjonere for et lån. Det er selvsagt venner eller familiemedlemmer som spør, men du bør ganske enkelt svare NEI. Du kan nemlig fort bli sittende med skjegget i postkassa.
OPPDATERT 2024: 18 ting du kan få gratis når du har bursdag
En ting er sikkert: Alle har vi bursdag en gang i året. Forhåpentligvis får også du gaver fra familie og venner på den store dagen, men visste du at du selv kan sørge for at firmaer gir deg litt i forbindelse med fødselsdagen din?
10 ting du MÅ ha hjemme hvis det skulle bli krise
I forbindelse med Egenberedskapsuka denne uka er det på tide å tenke litt smart: Du burde ha et reservelager av forskjellige ting dersom en krisesituasjon skulle oppstå, enten vi snakker om strømbrudd, dårlig vær eller det som verre er. Ta en kikk på disse tipsene - som du bør følge!
Hvilket mobilabonnement bør du velge når du vil spare mest mulig?
Svært mange betaler unødvendig mye for sin mobilbruk. Dette er det ingen grunn til, for det finnes mange tilbydere som er billige og bra. Og det fine er jo at disse billigtilbyderne også bruker Telenors og Telias nett - så det er ingen forskjell på dekningen, selv om du kanskje tror det.
Vær en gnier på Halloween - Slik er du med på moroa uten å ruinere deg!
Halloween er kommet for å bli, på tross av at mange heller foretrekker julebukk. Her er mine tips til hvordan du kan være med på moroa uten å ruinere deg - enten du skal gå rundt eller være hjemme.
- Jeg blir kvalm av julegodteri i oktober
Nå er det et par måneder og vel så det igjen til julen begynner, og butikkene mener det er på tide for oss forbrukere å starte julehandelen. Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg har ikke særlig julefølelse midt i oktober. Jeg blir rett og slett dårlig av å se julegodteri i butikkene nå, jeg altså.
7 triks for å bli litt mer miljøvennlig og samtidig spare penger
Det går fint an å være miljøvennlig og samtidig gjerrig med sin egen lommebok. Nå er jeg ikke slik skrudd sammen at jeg ønsker alle folk tilbake til steinhulene for å levva livet, men det går an å gjøre enkle grep for å spare både penger og miljøet.
Forebygging og lindring av forkjølelse: 17 tips
En smart sjel har en gang sagt at en forkjølelse varer i 7 dager og 1 uke med behandling av lege. Det betyr i praksis at det er lite du kan gjøre med legemidler og legebesøk for å bli kvitt forkjølelsen. Men hva kan du gjøre for å forebygge og lindre symptomene - billigst mulig?
10 prutetriks for deg som skal på loppemarked
De fleste aksepterer vel at det er mulig å prute seg til en gunstigere pris på loppemarkeder, men ikke alle som er like flinke til å gjøre det. Og derfor serverer jeg deg 10 enkle tips som gjør at du får mest mulig ut av dealen dersom du finner noe du vil ha på loppemarked.
Gjerrigknarkens 10 bud for deg som skal flytte for deg selv for første gang
Dersom du har vært vant til å bo hjemme og ikke har vært ansvarlig for alle inntekter og utgifter selv, er det en stor overgang å skulle ta full kontroll over din personlige økonomi samtidig som du skal studere. Jeg anbefaler deg å følge mine bud nå!
Slik bruker du mindre penger på mat og dagligvarer
Det er mye penger å spare dersom du handler smartere enn folk flest. Kanskje du mener å ha god kontroll på lommeboka i butikken, men de fleste av oss har alltid noe å forbedre for å spare enda mer.
8 enkle sparetips til deg som skal flytte
Skal du flytte, er det viktig å ha organisert alt på best mulig måte. Vil du spare penger på flyttingen, sørger du for å gjøre mest mulig selv, for å engasjere flyttebyråer kan bli dyre greier. Her får du mine flyttetips som kan hjelpe deg på vei - bokstavelig talt.
6 kjappe overlevelsestips for ferske studenter
Skal du studere til høsten, kan det godt hende at du er mer opptatt av å grue deg til semesterstart enn av å nyte godværet eller fridagene. Her har jeg derfor samlet seks enkle tips til deg som skal flytte til en studentby i høst, for å gjøre overgangen litt enklere.
Hvordan kjøpe pensumbøker billigst mulig
Som student er det gjerne to perioder i året som tar på økonomisk: semesterstart i januar og august. Alle som studerer må kjøpe inn lærebøker og pensumlitteratur i dyre dommer. Men det finnes muligheter til å spare tusenvis av kroner på å skaffe deg pensum billigst mulig.
Slik nyter du sommerferien når lommeboka er tom
Hva kan du finne på om sommeren når du ikke har penger til å reise bort på ferie? Enten du er alene eller har barn, er det jo fint å gjøre ting om sommeren selv om du ikke har penger. Hjemmeferie er greit nok det, men hva kan man finne på uten at man må slite ut lommeboka?
14 sparetips for deg som vil utenlandsferiere billigst mulig
Hva kan du gjøre for å få en eventuell utenlandsferie så billig som mulig, men samtidig uten å sitte igjen med en dårlig feriefølelse i etterkant. Ja, det billigste er å bli hjemme eller besøke familien, men jeg har likevel en rekke tips til deg som planlegger utenlandsferie.
Flyforsinkelse og -kansellering: Du kan gå glipp av tusener av kroner
Opplever du kanselleringer eller forsinkelser når du er ute og flyr, kan du ha krav på erstatning. Altfor få nordmenn står på krava og krever penger igjen fra flyselskapene. Det er selskapene glade for, men vil du virkelig gå glipp av penger?
Trenger studenter egentlig å bruke penger på forsikring?
Studenter har anstrengt økonomi og det føles vel unødvendig å skulle bruke kroner fra studielånet, sommerjobben eller deltidsjobben på noe så kjedelig som forsikring. Trenger studenter egentlig å bruke penger på forsikring?
Slik blir hjemmeferien spennende og morsom for store og små
Det er flott å kunne reise og oppleve nye ting, enten her hjemme i Norge eller i utlandet. Men litt hjemmeferie i ny og ne har aldri skadet noen, tvert imot. Og jammen er det godt for lommeboka også. Men mange vet ikke hva de skal finne på hvis de er hjemme om sommeren, og da håper jeg mine tips kan hjelpe deg litt på vei til å sette i sving fantasien.
22 triks til hva du kan gjøre med eddik - som sparer deg for dyre pleie- og rengjøringsprodukter
Visste du at du ved å bruke vanlig eddik kan unngå å kjøpe utallige rengjøringsmidler, pleieprodukter og andre renseprodukter? Det sparer ikke bare penger, men er også bedre for miljøet.
10 tips som gjør at du sover bedre når nettene er for varme
Når nettene blir for varme, er det vanskelig å sove godt for mange. Det kan fort bli dyrt å bruke varmepumpe eller klimaanlegg, så da er det bedre å sjekke ut mine tips for å sove bedre i varme netter.
Ti enkle steg for et ryddigere hjem
Har du problemer med å kvitte deg med ting du kanskje egentlig ikke trenger lenger? Har du rot i skuffer og skap, i garasjen eller kanskje i kjelleren? Jeg gir deg tipsene du kan bruke for å få plass igjen!
Bestemors 5 enkle sparetips
I gamle dager hadde folk flest ikke mye penger mellom hendene - dermed måtte man være smart for å få pengene til å strekke til lengst mulig. Mange av de tipsene våre besteforeldre vokste opp med fungerer vel i dag også og kan fortsatt brukes!
Hvordan skaffe penger raskt når du er i knipe?
Dersom du har gått nesten tom for penger og det er lenge til neste lønning, er det mange ting du kan gjøre for å løse krisen og overstå tomrommet i kassa. Jeg kommer med en rekke tips - og kanskje du har enda flere krisetips å komme med?
9 sparetips for deg som er 1 i husholdningen
Det er ikke alltid like enkelt å få økonomien til å henge i hop når man er single og bor alene. Når alle utgifter og regninger er betalt, har en som bor alene ofte mindre å rutte med enn folk som bor sammen med andre. Dermed er det viktig å planlegge økonomien på best mulig måte, ikke sant?
Gjerrigknarkens 17 tips til hvordan du kan spare penger på 17. mai
Grunnlovsdagen vår er en fin dag som bør nytes til fulle. Men det er jo klart at dagen kan være en prøvelse for lommeboka - fristelsene er overalt. Jeg har satt sammen 17 tips som kanskje kan hjelpe noen og enhver til å spare noen kroner på 17. mai.
Slik har du det gøy i påsken uten å bruke penger
Påsken er her og mange skal ha noen velfortjente fridager. Men det er en myte at «alle» reiser på påskeferie. Det er trivelig og avslappende å tilbringe noen late dager hjemme, men likevel kan det være fint å gjøre noe. Hvilke aktiviteter koster lite eller ingenting?
Vil du bli bedre til å prute? Disse triksene må du kunne!
Du synes kanskje det er vanskelig å prute? Eller kanskje du føler deg ukomfortabel eller uhøflig overfor selgeren som du ønsker skal presse prisen ned? Her får du enkle psykologiske triks for å lykkes med prutingen!
Hvordan spare penger på å prute riktig
Mange tror at man ikke pruter i Norge, men at slikt bare skjer på basaren i Tyrkia og lignende. Men husk at norske butikker tjener penger: de har avanse og på enkelte områder er det store muligheter for å prute seg til bedre priser. Men den som intet våger, intet vinner!
10 tips til gode vaner som får deg til å bruke mindre penger
Hvis du stadig lurer på hvor pengene dine blir av, bør du ta en liten sjekk på hva slags daglige vaner du har. Bruker du penger på lunsjmat eller er du litt for kjapp til å kjøpe ting du egentlig ikke trenger?
Spis billig: Hvordan være gjerrig som rakkern på restaurant?
Selv gjerrigknarker spiser på restaurant i blant - men uten nødvendigvis å ruinere seg. Det finnes en rekke triks som gjør at du får mer ut av måltidet og opplevelsen - og samtidig bruker mindre penger og likevel har det moro! Her er mine beste tips til å spare penger når du skal ut for å spise.
Slik overlever du julen uten å blakke deg helt
Juletiden blir bare mer og mer stressende for mange av oss. Skal du være perfekt og gjøre julen perfekt for deg og alle rundt deg, går det en masse penger med i dragsuget. Men er det virkelig nødvendig? Har du lite penger eller ikke vil bruke all verdens på julen, finnes det gode råd.
Slik sparer du penger på alt du gjør på kjøkkenet
Uansett om kjøkkenet ditt er lite eller stort, har vi vel alle tilgang til et sted der man kan lage mat. En gjerrigknark gjør sitt beste for å spare i det daglige - og det kan absolutt alle gjøre. Denne gang gir jeg deg en oversikt over noe av det du kan gjøre for å bruke minst mulig penger på kjøkkenet.
Slik varer pengene dine lenger
Føler du at pengene forsvinner mellom hendene på deg, slik at du har en følelse av å være konstant blakk og ha dårlig råd? Da er det på tide å ta skjeen i en annen hånd og sørge for å få kontroll over lommeboka di.
10 smarte sparetips for småbarnsforeldre
Småbarnsfamilier har ofte strammere økonomi enn folk flest. Pengene forsvinner fort når man vil gjøre livet best mulig for småtrollene i familien, men det behøver jo ikke nødvendigvis være slik. Sjekk tipsene mine!
Hvordan feire barnebursdag på et lite budsjett - billig barnebursdag
Alle foreldre kjenner problemer - hvordan unngå økonomiske utfordringer når barnebursdagene skal arrangeres. Her får du tips som kan hjelpe deg på vei - og kanskje du til og med vil bruke dem for å arrangere voksenbursdag med barnebursdag som tema?
Slik sparer du tusenvis av kroner på å kvitte deg med lommetyvene
Lommetyvene fins det lite av i det daglige, men de fleste av oss bruker penger på småting som i praksis er de reneste lommetyvene. Enten det er coffee to go, snus eller godteri i ventekøen i kassa, så blir det faktisk tusenlapper du kan spare!
Slik blir du kvitt datoskrekk og matsvinn
Matsvinn er noe herk, og det gjelder ikke bare alt det som butikkene kaster i containere hver dag. Mye matkasting foregår hjemme hos folk. Nå er det på tide å bli smartere på hva slags mat du kan bli tryggere på å spise også etter utløpsdato.
13 gode vaner for å få lavere strømregning
Frykter du skyhøye strømregninger denne vinteren? Det er flere gode vaner du bør innprente for å holde strømforbruket så lavt som mulig. Vaner er noe man har over lang tid, ikke bare når du åpner regningen fra strømselskapet, altså!
Det enkle er ofte det beste - minimalisme i hverdagen
I flere år har jeg hatt et mål om å kvitte meg med unødvendige ting og tang - rett og slett vurdere hva og hvor mye som trengs for å ha et greit liv. Vi alle har lett for å havne i fella der mye vil ha mer. Vi kjøper for mye, eier for mye og sløser bort for mye tid. Kanskje vi heller burde prioritere andre ting i livet?
Hvordan bruke minst mulig penger på bilferie
Har du tenkt deg på bilferie denne sommeren? Det kan være en fin måte å oppleve mye på, men det går an å bruke for mye penger når man reiser på bilferie. På tide å knipe litt igjen her og der. Sjekk tipsene mine!
Slik kommer du deg ut av gjeldsknipa
Stadig flere opplever å ikke ha råd til å betale regningene sine. Betales de ikke, går de til inkasso og da ender man kjapt opp i en ond spiral hvor gjelda bare blir større og større. Her kommer jeg med noen gode råd til hvordan du kan komme deg ut av knipa!
9 grunnleggende sparetips som enkelt sparer deg for penger
Mange ganger får jeg spørsmål om hva som er mine beste sparetips, og det er jammen ikke lett å svare på. Men her har jeg samlet 9 grunnleggende sparetips som enkelt sparer deg for penger!
Gjerrigknarkens guide til mathandel
Vil du lære hvordan du unngår impulskjøp og dyre dagligvarer, bør du sjekke ut Gjerrigknarkens guide til mathandel. I denne artikkelen forteller jeg hvordan du skal planlegge og gjennomføre mathandelen din!
Slik får du et billigere bryllup - enten du er hovedperson eller gjest
Det kan være skikkelig dyrt å arrangere bryllup og bryllupsfest. Men det behøver jo ikke å være slik - du må bare sette deg ned og vurdere hvert enkelt ting opp mot budsjettet ditt. For du har vel en viss peiling på hvor mye penger du kan bruke på bryllupsfeiringen din?
11 enkle sparetips og andre triks som gir mer penger i lomma for ungdommer
Uansett hva du gjør, så renner pengene ut av lomma. Og vips, så har man ikke penger igjen til å ha det hyggelig på kino sammen med venner eller andre ting. Selvsagt er det jo mulig at du har foreldre som du kan loppe, men er det ikke på tide at du tar noen grep selv? Her er mine tips til deg som er ung.
Gjerrigknarkens 25 snåleste sparetips som kanskje er litt på kanten
Denne gang serverer jeg deg mine snåleste gjerrigknarktips som kanskje er mer morsomme enn praktiske. Det er lov å ha det litt gøy når man er gjerrig, og jeg vil ikke påstå at jeg selv bruker alle disse tipsene selv, men noen av dem bruker jeg faktisk. Hvilke tror du?
13 tips til enkel strømsparing i hjemmet - som alle kan gjøre og som ikke koster skjorta
Når det blir kaldere ute, bruker vi mer strøm i hjemmet vårt. Med rådyr strøm er det absolutt penger å hente på store og små sparetriks, i tillegg er det kjekt å innarbeide gode vaner for «evigheten». En gjerrigknark bruker minst mulig strøm, og da er det en rekke enkle tips du kan benytte deg av - og som alle kan gjennomføre!
Hvordan spare penger på oppvarming når strømmen er dyr?
Når strømmen er dyr, er det lite klokt å fortsette med sommerlig klesstil innendørs og varme opp boligen istedenfor. Du sparer kjapt penger om du sørger for smart strømbruk.
Gjerrigknarken på Økonomiamatørene-podcasten
For ikke lenge siden besøkte jeg Bergen og gjestet der podcasten Økonomiamatørene, noe som var en hyggelig seanse. Har du tid og lyst kan du høre meg snakke med podcast-vertene Alf Gunnar og Jan Tore om stort og smått knyttet til sparing i ca 45 minutter.
Bytt lønnskonto og spar tusener av kroner
Når folk snakker om å bytte bank, er det som oftest boliglånet man tenker på. Men visste du at du faktisk kan spare tusenvis av kroner på å bytte dagligbank der du f.eks. har lønnskontoen din?
Følg Gjerrigknarken på Clubhouse!
Har du lastet ned den nye lyd-diskusjonsappen Clubhouse? Da anbefaler jeg deg å følge meg, altså Gjerrigknarken. Og trenger du invitasjon kan jeg gi deg det også! Merk at det foreløpig kun funker for dem som har iPhone.
Slik ordner du klesvasken smart og rimelig
Tror du at vaskemaskinen ikke bruker noe særlig med strøm? Det er en sannhet med modifikasjoner. Det lønner seg så absolutt å være økonomisk på vaskerommet. Husk at alle monner drar og derfor gir jeg deg mine 9 regler når det gjelder klesvask og bruk av vaskemaskinen!
Rekordhøye strømpriser: Slik unngår du sjokkregning
Vi er vant til at strømmen på vinteren er dyr - men nå for tiden er det jo helt ekstremt! Her gjelder det å være litt smart for å unngå sjokkregningene.
Hvordan sikrer du deg mest mulig rabatt i matvarebutikkene?
Handler du matvarer uten å tenke på mulighetene for rabatter i matvarebutikkene, betaler du mer enn du må. Det finnes flere smarte triks som du kan utnytte for å betale litt mindre. Husk at alle monner drar!
Slik planlegger du middagene og sparer penger
Faste rutiner er alfa og omega for å spare penger på mat- og middags-budsjettet. Uten handleliste og middagsplanlegging ender det gjerne med impulskjøp og handling på sulten mage, noe som sjelden er gunstig for lommeboka. Følg mine råd!
Slik betaler du minst mulig for drivstoff akkurat nå
Er du også frustrert over pumpeprisene vi ser i disse dager? I tillegg svinger prisene enormt. Det er på tide å slå tilbake og sørge for at du betaler minst mulig for bensin og diesel. Her er mine oppdaterte tips for 2023!
7 sparetips til badet - slik sparer du riktig
Skal du spare der du kan, er det viktig å feie for egen dør, dvs. spare i huset eller leiligheten din. Til og med på badet er det mulig å spare, det vet du sikkert godt selv. Hvilke sparetips anbefales for badet?
Hva kan DU gjøre for å redusere matsvinn?
I gjennomsnittet går faktisk hver fjerde bærepose med mat som vi kjøper i butikkene rett i søpla. For en typisk familie innebærer dette faktisk en sløsing av 20-30 000 kroner! Hva kan vi gjøre for å redusere sløsingen?
Gjerrigknarkens guide til billig ferie
Forleden var fru gjerrigknark og jeg på familiebesøk i utlandet. Det er hyggelig å besøke familie for en billig penge - men det er også mulig å ordne billig ferie på andre måter! Men familiebesøk er jo ekstra trivelig da.
Hvordan spare penger på brus
En gjerrigknark drikker vann fra springen og ferdig med det, tenker du sikkert. Den beste og billigste tørstedrikken er vann, men det er vel ikke til å stikke under stol at de fleste av oss unner oss en brus i ny og ne. Hvordan bruke minst mulig penger på denne søte synden?
Slik outer du deg selv som en gjerrigknark
Tror du en gjerrigknark er en surpompa grinebiter som snylter på alt og alle? Jeg gir gode råd for hvordan du skal slå tilbake mot dem som prøver å stemple deg - for det å være gjerrigknark er så visst ikke ille, kanskje bortsett fra mot din egen lommebok eller firmaer som prøver å lure deg for mest mulig gryn.
- Helt spinnvilt å bruke 13 320 kroner på julefeiringen!
Her forleden leste jeg at hver nordmann kommer til å bruke i snitt ca. 13 000 kroner på mat, pynt, gaver og andre såkalte julenødvendigheter. Det er jo fullstendig galematias i mine øyne.
Slik klager du når flyet ditt er forsinket, innstilt eller overbooket
Visste du at du har flyrettigheter som innebærer kompensasjon ved forsinkelser, innstillinger og overbookinger? Slå tilbake mot flyselskapene som spekulerer i at du lukker munnen og lar være å klage! Dette bør du gjøre når flyselskapet ditt ikke gjør det de skal!
Slik får du rabatt på Tusenfryd i 2019
Tusenfryd fornøyelsespark utenfor Oslo er et populært reisemål for mange store og små om sommeren, men å betale fullpris for en hel familie gjør et stort innhogg i lommeboka. Derfor er det bare smart og viktig å betale minst mulig for moroa. Sjekk tipsene mine!
Har du dårlig råd? Søk om skattebegrensning nå
Mange med dårlig råd går glipp av tusener av kroner når skattemeldingen skal leveres. Det er fordi de ikke søker om skattebegrensning - kanskje på tide å sjekke om du har denne muligheten?
Bruk biblioteket - det er jo faktisk helt gratis
Er det lenge siden du har vært innom ditt lokale bibliotek? Det er faktisk ganske lurt å bruke biblioteket dersom du har ønske om å spare penger. Sjekk mine tips for hva biblioteket kan gjøre for din lommebok!
Slik sparer du enkelt tusenvis av kroner på boliglånet ditt
Nå som Norges Bank har begynt ferden mot høyere rentenivå, ser bankene sitt snitt til å øke boliglånsrenten for folk flest. Men det må man jo ikke nødvendigvis akseptere, det gjelder å kjempe imot med nebb og klør.
10 smarte triks for å spise sunt på budsjett
Sunn mat kan fort bli dyrt. Det kan derfor være ekstra vanskelig å spise sunt når man handler på budsjett, og mange opplever dette som problematisk. Men å spise sunt trenger ikke nødvendigvis å være komplisert, og det finnes noen triks man kan gjøre for å ha et sunt kosthold - også på budsjett.
En tøff høst for økonomien din: Hva bør du gjøre?
Denne høsten står flere norske familier enn vanlig overfor økonomiske utfordringer. Ekstreme strømpriser, drivstoffpriser på rekordnivå og rentehopp som står for dør kommer til å kreve både økt disiplin og sparevilje. Hva bør du gjøre?
Gjerrigknarkens guide til riktig bruk av kredittkort
Har du fått med deg at Forbrukerrådet vil ha bonus-forbud på kredittkort? De mener at folk blir lurt til å bruke kredittkort og dermed få mer gjeld. Jeg er glad i kredittkort, fordi det gir meg mange fordeler, i alle fall dersom man bruker kortene riktig og smart.
Merk klær og ting med navnelapper i barnehage, SFO og skole
Har du barn i barnehage eller på skolen? Foreldrene bør sørge for god merking av klær, matbokser, drikkeflasker og annet som brukes i barnehage og skole, så ikke man ender opp med å måtte kjøpe nye ting. Enkle merkelapper sparer penger!
Slik tar du lappen billigst mulig
En av de største investeringene man gjør som ungdom (eller forelder) er å ta førerkort. De totale kostnadene kommer fort opp i 30 000 kr eller mer, men det finnes veldig enkle måter å redusere kostnadene på.
Slik sparer du tusenvis av kroner på bryllupet ditt
Det kan være skikkelig dyrt å arrangere bryllup og bryllupsfest. Men det behøver jo ikke å være slik - du må bare sette deg ned og tenke gjennom hvilke områder du kan spare på.
Slik reiser du billigst mulig med ferjene til utlandet
Hva bør du gjøre for å spare mest mulig på ferjeturen mellom Norge og kontinentet? Enten du skal planlegge sommerferien for hele familien eller bare er glad i en svipptur for å handle eller kose deg - men samtidig ikke vil betale all verdens for turen!
Slik handler du smartest mulig
Med planlegging og smart handling i kombinasjon med små og store triks kan du spare mange kroner i løpet av et år. Slik forbereder jeg og gjennomfører matvarehandelen smartest mulig.
Bør du binde renta?
Rentenivået i Norge har vært svært lavt over lengre tid, men nå forventer Norges Bank at rentene vil gå opp i tiden fremover. Hva bør du så gjøre med boliglånet ditt?
Lønner det seg å handle dagligvarer i Sverige?
Mange nordmenn handler dagligvarer i Sverige. Men det er viktig å konsentrere seg om varene man sparer mye på å kjøpe - og for all del ikke glemme at det er noe som heter reisekostnader. Ellers går fort vinninga opp i spinninga.
7 enkle tips for å skaffe seg billig påskekrim
Påsken er den absolutte høytiden for krim og krimbøker i Norge, da har folk ekstra god tid til å lese eller lytte til bøker. Jeg har satt sammen en enkel oversikt over hvordan du kan skaffe deg billig påskekrim - eller kanskje du har lyst til å lese krimbøker på andre tider av året også?
Betaler du fælt mye for strømmen din? Det bør du gjøre noe med!
Er du blant dem som ergrer deg over strømregningen, men som ikke gjør noe mer enn det? Da er sjansene store for at du betaler mer enn du trenger. Det er faktisk penger å spare, både ved å sjekke strømavtalen du har og i tillegg spare så godt du kan på eget strømforbruk!
Slik betaler du minst mulig for bensin og diesel i 2018
Mange bilister betaler fortsatt kontant eller bruker sitt vanlige bankkort når de skal betale for drivstoff. Har du planer om å spare mest mulig i 2018, bør du absolutt sjekke ut hvordan du betaler minst mulig for drivstoffet til bilen din.
2018 - et nytt år med nye sparemuligheter
Hva kan du gjøre i det nye året for å spare mest mulig? Det fine med tipsene mine er at du ikke behøver å føle skyldfølelse om du ikke følger alle tipsene. Alle monner drar og ethvert sparetiltak er flott, ikke sant?
Julekalendere på nett - ikke gull alt som glimrer
Det hører med til min adventstemning å telle ned hver dag til jul ved å delta i forskjellige julekalendere på nett. Men det er selvsagt ikke gull alt som glimrer, så det gjelder å være litt oppmerksom på hva slags kalendere man registrerer seg i og deltar i.
Pass deg for disse fellene hvis du handler julegaver i utenlandske nettbutikker
Stadig flere kjøper julegavene på nett, for da kan man gjøre det både billig og raskt. Mange lar seg lokke til å kjøpe ting enda billigere fra utenlandske nettbutikker, men da er det flere ting du bør huske på for å unngå problemer i etterkant.
Last inn flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Denne kategorien har dessverre ikke noe innhold for tiden.
Leter du etter noe spesifikt innen gjerrigknarkens blogg?