Sparetips: Bil og kjøretøy

Ikke nok med at drivstoff er rådyrt i Norge (synes jeg), men alt som har med bil å gjøre, enten det er snakk om verkstedutgifter, kjøring eller parkering, gjør at jeg stadig er på utkikk etter nye tips som kan spare meg for noen kroner.
  • Nyeste
Skjul detaljer
Øv til teoriprøven for bil, moped og MC
Har du planer om å ta teoriprøven for bil, moped eller MC? Da kan det være kjekt å øve litt ekstra. Denne tjenesten tilbyr 3000 spørsmål og enkle forklaringer - i tillegg til lærerike spill som gjør øvingen bedre. Du betaler kun 1 krone for full tilgang i 7 dager - så kan du avgjøre om du vil fortsette med abonnementet til full pris.
Denne biltabben kan koste deg alt fra 5000 til 100 000 kroner
1 av 10 har fylt feil drivstoff på bilen sin. Det kan koste deg alt fra 5000 til 100?000 kroner, avhengig av hva du gjør etterpå. Om du stresser når du skal fylle eller låner en annen bil og gjør alt på rutine, kan det skje ille ting du ikke ønsker deg.
Er du på jakt etter dekk og felg på nett - bruk prissammenligning
Det er store forskjeller på priser på dekk på nett, og det kan være vanskelig å navigere seg i mylderet av nettbutikker. Dersom du skal kjøpe felger og dekk på internett og samtidig vil spare penger, kan det være kjekt å prøve denne prissammenligningstjenesten spesialisert på dekk og felger.
OPPDATERT: Hvor kjøper du billig spylervæske?
I høst- og vinterhalvåret bruker du mye spylervæske for å holde frontruta på bilen din ren. Noen lager mixen selv, men de fleste av oss jakter heller på gode tilbud for å gjøre det enklest mulig. Men hvor finner du den billigste spylervæsken?
Spar inntil 2 000 kroner per år på drivstoffutgiftene
Jeg anbefaler flere kort som gir deg rabatt på forskjellige stasjoner, men mange orker ikke tanken på å ha mange kort i lommeboka. Dette tipset er for dere som vil gjøre minst mulig og likevel få billigere drivstoff.
Slik unngår du vannplaning og skader på bilen
Høstvåte veier og kraftig regn gir krevende forhold for landets bilister. - Faren for vannplaning øker i det våte høstværet. Da gjelder det å følge godt med for å komme vel frem, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.
Slik får du lengst rekkevidde med elbilen i sommer
Mange elbilister skal i sommer ut på sin første bilferie i inn- og utland. - Med noen enkle triks kan du bevare rekkevidden på bilen slik at ladestoppene ikke blir for hyppige, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.
Hertz Freerider - kjør en leiebil gratis
Med Hertz Freerider kan du reise gratis - det hele dreier seg om returbiler som skal fra et sted til et annet i Hertz-systemet. Selve leien er gratis og Hertz spanderer første tank med drivstoff.
Lave drivstoffkostnader er viktigste elbilfordel
Avgiftsfritak og rimeligere bompasseringer er viktig, men den aller viktigste elbilfordelen er billig drivstoff. De som kan lade hjemme har billig drivstoff. Strømstøtten har blitt en elbilfordel.
Slik reduserer du bom- og fergekostnader på bilferien
Mange nordmenn velger bilferie i eget land denne sommeren. Det betyr heftige utgifter til bomstasjoner og ferjeoverfarter. Tar du noen omveier for å oppleve noe annerledes, kan du samtidig spare bra med penger!
Dette bør du ikke gjøre hvis du krasjer
Det skal godt gjøres å holde hodet kaldt ved en ulykke, men skademeldingen bør du fylle ut et annet sted. Sjekk rådene fra forsikringsselskapet.
Få rabatt på lading av elbil med DNB
Betaler du med Mastercard fra DNB får du rabatt på lading av elbilen din. Rabatten er på 10% - 16% avhengig av hvilket kort fra DNB du har. Gjelder ladestasjoner i hele Norge.
Fyller du drivstoff hos Esso? Da bør du bruke dette bensinkortet
Pleier du å fylle bensin eller diesel på en Esso-stasjon? Da er valget enkelt om du vil betale minst mulig. Med 365 Direkte får du 3,65% cashback og 34 øre rabatt per liter - det blir fort 90 øre og mer avhengig av pumpeprisen.
Pristest: Så mye dyrere er spylervæske på bensinstasjonen
Alle vet det, men likevel er det mange som kjøper spylervæske på bensinstasjoner. - De profitterer på folk i nøden, mener Rune Kaino Nikolaisen fra Gjerrigknark.com.
Kjøp vinterdekk til bilen på nett - du sparer flere tusen
Det begynner å nærme seg tid for å skifte til vinterdekk - har du sjekket dem? Kanskje har du oppdaget at dekkene ikke er de nyeste? Man bør ikke spare seg til fant når det gjelder dekk: sikkerhet kommer først! Men hvor finner jeg de billigste dekkene: På nett!
Få 75 øre bonus per liter drivstoff i 30 dager hos Circle K
Dersom du er Coop-medlem og aktiverer Circle K EXTRA Club via Coop-appen, får du hele 75 øre bonus per liter drivstoff i 30 dager - deretter 45 øre som jo selvsagt også er verdt å ta med seg. I tillegg får du to gavekort i året på bilvask til halv pris.
Ikke la deg lure: Sammenlign vilkårene til de ulike forsikringsselskapene!
Forsikringsselskapene er gode til å kommunisere at det er viktig å ha gode vilkår og god dekning på forsikringene sine - og alle sier at de har de beste betingelsene. Det er ikke alltid til å stole på!
Nå kan du enkelt unngå bot for glemt førerkort
Statens Vegvesen lanserte i 2019 digitalt førerkort og det er dermed enkelt å sørge for å unngå gebyret på 500 kroner man risikerer dersom man ikke har førerkortet med seg.
Dette beviset bør du ha i hanskerommet
Skal du på bilferie? Grønt kort kan spare deg for bot, tid og trøbbel hvis du kolliderer i utlandet.
Hva kan man gjøre når bilradioen ikke lenger fungerer?
Tipser Arnt G. kom på en lur idé da bilradioen hans ble ødelagt. Hva skal man gjøre når radioen ikke fungerer og det ikke er lønnsomt å kjøpe en ny - fordi bilen neppe er verdt mer enn radioen....
Er du på jakt etter billige bildeler til Volvo?
Har du en Volvo? Du kan spare mye penger på å bestille bil- og reservedeler på nett. Kanskje du selv er handy nok til å montere og reparere? Hvis ikke, har du kanskje andre i omgangskretsen din som klarer det? Sjekk priser på bildeler og reservedeler til Volvo fra Autodeler.co.no!
Fyll på spylervæske rett før du skal ha bilen på verksted
Skal du bilen på service, bør du ta deg tid til å fylle på spylervæske, så slipper du å bli snytt av verkstedet som forsøker seg på en spansk en. Bilisten Janne forteller at hun ble forsøkt lurt av sitt merkeverksted.
Hos Shell: Få 80 øre rabatt per liter drivstoff i 30 dager med dette kortet
Fyller du drivstoff hos Shell og hittil har betalt kontant, med bankkort eller et kredittkort med lav cashback/rabatt? Nye kunder som bestiller Shell Mastercard får dobbel drivstoffrabatt (altså 80 øre per liter - mot normalt 40 øre) i en hel måned.
Spar opptil 50% på reservedeler til bil
Dersom du er en kløpper med bil, kan du tjene mye på å bestille reservedeler og annet utstyr du behøver til bilen din fra Skruvat. Det skader ikke å sjekke prisene på det du trenger.
Husk å dra kortet når du har parkert ferdig
Mange betaler med kort i moderne parkerings-automat. - Husk å dra kortet når du har parkert ferdig, slik at du ikke betaler for mye, forteller vår tipser Christian til Gjerrigknark.com.
De beste bensinkortene - som du kan bruke fritt på alle bensinstasjoner
Er du lei av at bensinstasjons-kjedene forsøker å binde deg til deres pumper ved ulike rabattordninger med spesifikke rabattkort? Les Gjerrigknarkens tips for de beste bensinkortene som du kan bruke fritt på alle stasjoner.
Husk på de siste dråpene av drivstoffet
Etter at man har fylt på drivstoff, pleier det ofte å være igjen litt i slangen, som man tross alt har betalt for. Da er det bare å løfte opp slangen, slik at denne resten får renne ut og inn i tanken. Vi lar jo ikke dråpene gå til spille!
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Denne kategorien har dessverre ikke noe innhold for tiden.