🐇 TIPS: Bli med i påskekonkurransen min - vinn snop og flaxlodd

Sparetips: Strøm

Ikke godta at ditt strømselskap øker prisene som de selv vil, du har valgmuligheten til å skifte. I tillegg er det viktig å spare strøm i heimen, så derfor finner du en rekke sparetips her.
  • Nyeste
Skjul detaljer
Strømselskaper som «betaler deg» for å bruke strøm
Visste du at i dagens strømmarked så finnes det selskaper som «betaler deg» for å bruke strøm? Ja, du leste riktig - det finnes selskaper som tilbyr negativt påslag på strømmen du forbruker.
Har du aldri byttet strømavtale på hytta? Sjansen er stor for at du betaler unødig mye
En av fire med strømavtale på hytta, sier de aldri har byttet avtale. Mange av disse betaler trolig unødvendig mye for strømmen. Du kan spare flere tusen kroner på å velge en bedre avtale.
Slik redder du maten når strømmen går
Ved strømbrudd er det enkle ting du kan gjøre for å redde maten. En frossen steik er ypperlig som kjøleelement.
Visste du at strømselskaper gir bonus, rabatter og gavekort til nye kunder?
Strømtilbydere gjør sitt beste for å få deg som kunde - og det kan du utnytte for alt det er verdt. Jeg gir deg oversikten over hvilke attåtgaver selskapene gir!
Strømmen blir dyrere - hvilken strømleverandør bør man velge?
OPPDATERT DES. 2023: Den kalde tida er her og det betyr at strømprisene tradisjon tro er langt høyere enn resten av året. Her er mine oppdaterte anbefalinger på hvilke strømleverandører du bør velge for å komme best mulig ut av det.
Gode strømselskaper som ikke krever forskuddsbetaling
Mange fikk i fjor høst sjokk av at flere strømselskaper, inkludert det folkekjære selskapet Tibber, gikk fra etterskuddsbetaling til forskuddsbetaling. Sistnevnte er i strid med anbefalingene til Forbrukerrådet. Det finnes heldigvis gode strømselskaper som tilbyr strøm uten betaling på forskudd.
Hvilken strømleverandør har de mest fornøyde kundene?
Kundetilfredshet er en god indikator på hvor pålitelig en strømleverandør er. På tilbakemeldingsportalen Bytt er det Klarkraft som scorer best med 4,5 stjerner av 5 mulige. De er dermed rangert som det strømselskapet med de beste kundetilbakemeldingene av totalt 88 strømselskaper. Kanskje dette kan være et godt valg for deg også?
Gode alternativer til Fjordkraft og NorgesEnergi (billige strømselskaper)
Leter du etter gode alternativer til strømselskapene Norgesenergi og Fjordkraft? Her har jeg samlet en liste med billige og pålitelige strømleverandører som også gir deg noe ekstra for å bli kunde.
Er du Coop-medlem? Da kan du få billigere strøm
Coop har et eget strømtilbud for sine medlemmer - og det er ingen binding. I samarbeid med Å Strøm (tidl. LOS) tilbyr de en spotprisavtale med 29 kr i fastpris hver måned og 3,80 øre pr kWh i påslag. Du får 1% medlemsbonus på strømforbruk.
Hva er gjennomfakturering og hvilke strømtilbydere tilbyr det?
Vil du ha én faktura for hele ditt strømforbruk, nettleie og avgifter? Da bør du være på utkikk etter strømselskaper som tilbyr gjennomfakturering.
Én strømtilbyder skiller seg ut fra de andre
Mange strømselskaper øker nå både påslag og månedsgebyr, men det finnes en løsning for deg som vil betale minst. Vibb har 0,- påslag, 0,- i månedsgebyr og hele tre års prisgaranti!
Er du kunde hos Gudbrandsdal Energi? Skift til en billigere tilbyder nå
Har du vært kunde hos Gudbrandsdal Energi uten å betale månedsgebyr? Nå skal kundene tynes - med månedsgebyr på kr 39 og påslag på 3 øre/kWh. Dermed er det kanskje på tide å bytte til en strømtilbyder som gjør at du sparer penger? Her er min anbefaling!
Flytte for første gang? Husk å velge din egen strømtilbyder!
Skal du flytte for deg selv for første gang, er det mye å tenke på. En av de viktigste tingene er å velge en strømleverandør som ikke suger penger unødig ut av lommeboka di.
Tibber dobler påslaget - her er gode alternativer for deg som vil bytte
Tibber har vært i hardt vær tidligere på grunn av forskuddsfakturering. Nå dobler strømselskapet påslaget - de skylder på økte rentekostnader. Er du kunde hos Tibber, er det kanskje på tide å vurdere et bytte?
HASTER: Unngå rådyr leveringspliktig strøm - her er gode alternativer til Tinde Energi
Er du strømkunde hos Tinde Energi, må du skifte selskap fort som fy. Selskapet stenger butikken og setter kundene over på rådyr leveringspliktig strøm inntil du finner en ny tilbyder. Her er de gode alternativene du bør vurdere:
Få 500 kroner gratis fra Tibber til å bruke på smarte strømstyrings-produkter
Om du blir kunde hos strømselskapet Tibber kan du få 500 kroner gratis til å bruke på smarte produkter som kan hjelpe deg med å redusere strømforbruket - noe som kan komme godt med når strømmen er dyr!
Slutt på prismatch hos Fjordkraft - hvilke alternativer har man?
Fra 1. januar avvikler Fjordkraft muligheten for at deres kunder skal kunne benytte prismatch. Dette er et et slag i ansiktet for dem som vil sikre seg best mulig pris på strømmen uten å måtte bytte leverandør kontinuerlig. Hva kan en så gjøre?
Få billig strøm uten påslag eller bindingstid
Strømprisene har holdt seg skyhøye denne sommeren - og verre blir det sikkert. Om du ikke vil følge med og skifte leverandør til stadighet, har NorgesEnergi en bra deal: For 49 kr per måned får du spotpris som følger strømbørsen - og det er INGEN påslag eller bindingstid.
Hvordan kan du redusere strømkostnadene dine?
Selv om strømmen i skrivende stund er billig, så kommer det en tid hvor det ikke er tilfelle. Det er spådd at prisen på strøm i et langsiktig perspektiv skal langt over nivået vi har i dag og derfor kan det være veldig greit å tillegge seg vaner som kan gjøre at du sparer strøm.
Har du automatisk strømmåler? Ikke stol på at den funker som den skal
Har du fått installert ny strømmåler, så regner du vel med at den fungerer som den skal. Det trodde tipser Thomas i alle fall - inntil han fant ut at forbindelsen var brutt og Hafslund stipulerte for harde livet....
Hvordan bruke minst mulig strøm på kjøleskapet om vinteren
Tipser Hans E. sparer strøm i kjøleskapet om vinteren. Han fyller tomflasker med vann og lar dem fryse utendørs. Flaskene med frossent vann holder temperaturen nede i kjøleskapet uten at du behøver å bruke strøm. Dersom du alltid har noen flasker utendørs, kan du kjøre dette sparetipset så lenge frosten er hos oss.
Har du ikke skiftet strømleverandør de siste tre årene? Da sløser du!
Er du blant dem som bare legger bort strømregningen uten å sjekke hva du egentlig betaler for? Dersom du fortsatt bruker den «gamle» tariffen standard variabel pris, betaler du faktisk 20% mer enn folk som har avtale om spotpris. Bytt nå, det tar ikke mange sekundene.
Hvordan sikrer du deg best ved strømbrudd?
Når det snør tungt og ansatte i strømselskapet er i streik, gjelder det å være forberedt på strømbrudd. Hva bør du ha i hus og bør du oppføre deg annerledes?
Slå av varmekablene på badet
Dersom du har varmekabler på badet, sier du sikkert til deg selv at de er termostatstyrt og ikke sløser med strømmen. Men må du ha dem på? Hvorfor ikke heller legge myke og fine matter på golvet, det holder vel? Uansett, nå er det vel snart årstiden for å slå dem av, eller?
Enkel strømsparing for gjerrigknarker
For å spare betraktelige penger på strømregningen kan man være flink å plugge ut stikkontakter om natta, huske å slå av lys i rom du ikke bruker og se gjerne TV med avslått lys. Altså slå av all elektronikk og elektrisitet i huset som ikke er i bruk!
Rå strømavtale: Få 708 kroner i aksjer i velkomstgave
Strømtilbyderen Folkekraft vil revolusjonere strømmarkedet ved å la deg som kunde bli medeier. Nye kunder hos Folkekraft mottar nemlig en velkomstgave i form av aksjer til en verdi av 708 kroner.
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Denne kategorien har dessverre ikke noe innhold for tiden.