Sparetips: Penger, lån og kredittkort

Som gjerrigknark kan du spare mye penger på å holde orden på finansene. Kredittkort kan gi deg masse supre fordeler og spare deg for penger. Du sparer også mye på å finne og velge de beste lånene til bolig, bil osv.
  • Nyeste
Skjul detaljer
Coop Mastercard blir enda dårligere: Her er et bedre alternativ
Etter at Sparebank1 overtok driften av Coop Mastercard, har kredittkortet bare fått dårligere og dårligere vilkår. Nå kan du ikke lenger tjene bonus på handel utenfor Coop sine butikker - og da er det kanskje på tide å vurdere andre alternativer?
Ikke la bonuspengene stå urørt på Trumf- og Coop-medlemskontoen
Samler du bonus hos Trumf og Coop? Mange lar pengene stå på medlemskontoen og tenker ikke over at renten du får er elendig. Det er på tide at du tar ut pengene og flytter dem til mer lønnsomme konti!
Morrow bank kredittkort - få tilbake opptil 500 kroner per måned i bonus
Er du på jakt etter et kredittkort som gir deg mest mulig bonus når du handler på nett? Har du orden i sysakene, bør du sjekke ut Morrow Bank kredittkort (tidl. Komplett Bank Mastercard) - da får du 2% bonus på kjøp av varer på internett, 4% på alle kjøp hos Komplett og 1% bonus på alle andre varekjøp.
For deg med orden i sysakene: 5 kredittkort med fordeler
For dem som ALLTID betaler HELE kredittkortregningen på forfall kan det være lønnsomt å betale med kredittkort fremfor å betale med vanlig betalingskort. Her er 5 tips til kredittkort som gir deg ulike typer fordeler.
Tre kredittkort du kan spare penger med
Visste du at du kan spare penger på å betale med kredittkort i enkelte sammenhenger? Her er tre slike kort. Dette tipset er for deg som har fullstendig orden i sysakene, og alltid betaler kredittkortregningene på forfall!
Trenger du bedre rente på boliglånet ditt?
Vil du ha bedre rente på boliglånet ditt? Denne gratistjenesten kan hjelpe deg til bedre lånebetingelser gjennom å kontakte flere banker på dine vegne. Tjenesten er uforpliktende.
Dreams: Smart app fra Storebrand som hjelper deg med å bli gjeldsfri
Storebrand sin app Dreams er en app som hjelper deg med å bli raskere gjeldsfri. Andre lokker med lave månedskostnader og lang nedbetalingstid, men det smarteste man kan gjøre for å spare penger er å betale ned lånet så tidlig som mulig.
Bank Norwegian fjerner maksgrensen for opptjening av cashback
Fra og med 27. juni 2023 har Bank Norwegian fjernet maksgrensen for opptjening av cashback med sitt kredittkort. Det betyr at alle som velger cashback-opptjening, får 0,5 % tilbake for varekjøp – uansett hvor mye de bruker kortet sitt i løpet av kalenderåret.
Ikke la deg lure av Entercards sin erstatning for Coop kredittkort
Har du Coop Mastercard, har du nok fått med deg at Coop har avsluttet sitt samarbeid med Entercard. I januar har Entercard sendt ut Re:member kredittkort - og gitt inntrykk av at dette er et kort som erstatter Coop Mastercard. Det er bare sprøyt!
Få ekstra feriepenger: Ta ut Trumf-bonusen nå
Er du i beit for noen ekstra kroner til ferien eller kanskje for å dekke de økte matvarekostnadene? Da bør du sjekke hvor mye Trumf-bonusen du har tilgjengelig og be om overføring til din bankkonto. På den måten får du et ekstra tilskudd i slunken kasse.
Få oversikt over gjelden din og om du kan spare samtidig
Lendo har lansert en ny tjeneste som kan hjelpe deg med å spare penger - om du har gjeld. Min Gjeld gir deg oversikt over gjelden din fra Gjeldsregisteret, og samtidig får du mulighet til å refinansiere i samme vending. Å sjekke gjelden din og finne ut om du kan spare er helt gratis.
Har du fått Trumf VISA og glemt å sjekke om du fikk velkomstbonus?
Tipseren Jørgen skaffet seg i høst Trumf VISA for å spare penger på matvarehandelen. Han ble lovet velkomstbonus, men den dukket ikke opp. Men Jørgen tok fighten. Moral: Ikke glem hva firmaene lover!
Få skattefradrag med BSU
Er du under 34 år, tjener over frikortgrensen og har 25 000 kroner å avse? Sett pengene i BSU før nyttår og få opptil 5 000 kr i direkte skattefradrag på neste års selvangivelse.
Boktips: Få mer ut av pengene dine - privatøkonomi på 1-2-3
Sannsynligheten for å tråkke i økonomiske feller blir stadig større, særlig for alle nordmenn som har stor økonomisk frihet sammenlignet med tidligere. Forbrukerøkonom Elin Reitan har skrevet denne boken som omhandler emner som de fleste av oss støter på en eller annen gang i livet.
Sliter du med kredittkortgjeld? Rydd opp med et refinansieringslån
Har du dyr kredittkortgjeld, bør du vurdere å rydde opp med et refinansieringslån. Gjeld du har pådratt deg via et kredittkort, vil som oftest ha svært høy rente, og det lønner seg kjapt å refinansiere.
Smart kort som gir deg fast 2% rabatt dagligvarer
Ikano-kortet er perfekt for deg som vil ha rabatter på det du handler - uten å måtte spørre. Du får fast 2% rabatt på alt du handler på Shell sine bensinstasjoner og 2% i alle matvarebutikker i Norge og i utlandet.
Få opptil 6% rabatt på Komplett.no
Handler du ofte på Komplett.no? Vil du ha rabatt? Da bør du vurdere å skaffe deg Komplett Bank sitt kredittkort. Da kan du nemlig spare opp til 6% på handler du gjør hos Komplett!
OBS: Store forskjeller i renter på forbrukslån
En gjerrigknark ligger langt unna forbrukslån, de har høye renter og kan være et tegn på at din private økonomi ikke er som den bør være. Men dersom du trenger penger raskt, er det i alle fall viktig å velge et forbrukslån som ikke koster mer enn nødvendig. Gjerrigknarken har undersøkt markedet.
Myte: 'Aldri skaff deg et kredittkort' - dette er helt feil!
Kredittkort har fått et ufortjent dårlig rykte på seg. Riktig og disiplinert bruk gir oss som forbrukere beskyttelse og fordeler. Vi viser deg de 4 gode grunnene for hvorfor du som gjerrigknark bør eie minst ett kredittkort.
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Denne kategorien har dessverre ikke noe innhold for tiden.