Sparetips: Kjøkken

Du tilbringer sikkert mye tid på kjøkkenet, så da er det viktig å spare best mulig. Her finner du en masse nyttige triks!
  • Nyeste
👁 Vis detaljer
Lag middagsmeny for hele uken
Tipseren Ildri oppfordrer familier til å sette seg ned sammen hver søndag kveld for å planlegge hva man skal ha til middag kommende uke.
Ikke sløs med saltet: Kok potetene uten salt
Aller helst skal potetene kokes med skallet på. Da bevares vitaminene og andre sunne stoffer. Men kanskje du sløser unødig med salt når du skal koke potetene?
Skaff deg en tubeklemmer og skvis ut rester av tuber, tannkremer og småposer
Akkurat som at du har kniver, potetskrellere og annet på kjøkkenet, bør du også ha en god tubeklemmer som hjelper deg å få ut restene av alt fra ostetuber, tannkremer eller hva det nå måtte være. Man kaster mindre og sparer i tillegg penger.
Billig og miljøvennlig alternativ til dyre oppbevaringsbokser
Vil du ikke bruke penger på dyre bokser og glass til oppbevaring, kan du bruke fantasien og det du har hjemme allerede. Det gjelder bare å være litt kreativ - så sparer du både penger og miljøet.
Frys ned kjøttdeigen på en smartere måte
Enten du har vært på tur til Sverige og storhandlet kjøttdeig eller benyttet deg av et godt tilbud i den lokale matbutikken din, har du sikkert vært ute for problemet - hvordan få plass til alt i fryseren?
Unngå kaffefilter i denne klassiske kaffetrakteren
Bodum Pebo kaffetrakter er en god, gammeldags klassiker som lager kjempegod kaffe, ifølge denne tipseren. Fordelen for gjerrigknarker er at den ikke bruker kaffefilter - alltid kjekt å kunne unngå en slik utgift.
Ingen vits i å bruke kjøkkenspray og slikt - dyrt vann
Tipseren Trond gir seg ende over at folk kan kjøpe unødvendige produkter som f.eks. Zalo Oppvask- og Kjøkkenspray. I hans øyne er det rent lureri - tatt i betraktning et produkt sterkt utblandet i vann til en høyere pris enn vanlig Zalo.
Ikke kast lokket fra honningboksen din
Tipseren Jostein oppfordrer oss til å ta vare på lokkene på honningkrukkene du eller andre i familien kjøper. De passer nemlig perfekt på leverpostei- og svolværposteibokser.
Last inn flere »
Denne kategorien har dessverre ikke noe innhold for tiden.